In de harmonieuze voetsporen van De Leiezonen uit Desselgem: muziek spelenderwijs leren

Fanfare KMV De Leiezonen uit Desselgem lanceert ‘FanfareFans’, een initiatief om kinderen kennis te laten maken met muziek en de fanfarecultuur. Met aparte groepen voor zowel beginners als gevorderden, biedt het programma een uitgebreide muziekinitiatie.

Repetitielokaal De Coorengalm, Desselgem

Ontluikende muzikaliteit bij jongelingen

Desselgem heeft een rijke muzikale geschiedenis, gedragen door de passie en expertise van Fanfare KMV De Leiezonen. Deze groep muzikanten, niet zomaar muzikanten, maar ware ambassadeurs van de fanfarecultuur, hebben hun vizier gericht op de nieuwe generatie. Met het bijzondere initiatief ‘FanfareFans’ bieden zij kinderen een introductie in de melodieuze wereld van blaasinstrumenten.

Fanfare, een sociale symfonie

Het idee achter FanfareFans is niet alleen om de melodische noten van muziekinstrumenten te leren, maar ook om het belang van gemeenschapsvorming en harmonie te benadrukken. Kasper Vanoverbeke, een vooraanstaand lid van KMV De Leiezonen, stelt dat muziek niet slechts een solitaire bezigheid is. “Naast hun individuele lessen aan de muziekschool, biedt het samen spelen in orkestvorm kinderen de kans om een gevoel van saamhorigheid en verbinding te ervaren.”

De eerste stappen in de muzikale kosmos

Voor die kinderen die aan het begin staan van hun muzikale reis, zonder enige notenkennis, is er ‘FanfarAteljee’. In deze introductieworkshops, verspreid over vier zaterdagen in september, duiken kinderen op een interactieve manier in de muzikale dieptes, verkennen zij verschillende instrumenten en leren zij de basis van muziek. Kasper voegt toe: “We willen hun enthousiasme voor muziek aanwakkeren. En wat beter dan ze een trompet mee naar huis te geven om alvast te oefenen voor het grotere podium?”

Een toekomst vol melodieën

Deze initiatieven spelen een cruciale rol in het waarborgen van de muzikale erfenis van Desselgem. Door kinderen de mogelijkheid te bieden zich te verdiepen in muziek en de rijke fanfarecultuur, draagt Fanfare KMV De Leiezonen niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar ook aan het voortbestaan van deze prachtige traditie.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.kmvdeleiezonen.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )