In de digitale arena van Diksmuide: De CoderDojo lokroep

In een wereld waar de grenzen tussen het virtuele en het reële steeds meer vervagen, ontstaat een nieuw soort speelplaats. Een speeltuin waar kinderen en jongeren niet schommelen of klimmen, maar duiken in de fascinerende wereld van codes, games en digitale creaties. Alan Callewaert is één van de bezielde lesgevers uit Diksmuide!

De reis van een jonge programmeur

In de schaduw van de immer groeiende digitale skyline, staat Diksmuide. Een stad die niet alleen rijk is aan geschiedenis, maar nu ook als pionier fungeert op het gebied van digitale educatie voor jongeren. Voor de jeugd die droomt van de digitale sterren en verder, onthult CoderDojo Diksmuide een unieke mogelijkheid. Het speelt in op de nieuwsgierigheid van jonge denkers, van absolute beginners tot de reeds ingewijde code-kenners.

Technologie: De nieuwe kunstvorm

Of het nu gaat om een eerste kennismaking met Scratch of het geavanceerde Python, er is een begeleidende hand in de vorm van toegewijde coaches. Zij gidsen je door de intrigerende wereld van technologie. Elk kind, ongeacht zijn of haar niveau, wordt verwelkomd in deze digitale arena.

Praktische magie

Datum: Zaterdag 30 september 2023 – zaterdag 8 juni 2024
Tijd: 9.30u – 12.00u
Locatie: Leeszaal bibliotheek, Diksmuide

De seizoenssessies voor de CoderDojo-cursus zullen plaatsvinden op de volgende zaterdagen:
30/09, 28/10, 25/11, 23/12 – 2023 en 20/01, 17/02, 16/03, 13/04, 11/05, 08/06 – 2024

Zorg ervoor dat je een laptop meebrengt. Het avontuur is gratis, maar een plaats reserveren is essentieel. Elke sessie vereist een aparte inschrijving via eventbrite.

Oproep tot actie

Voor diegenen die klaar staan om hun reis in de technologische wereld te beginnen, is er een simpele stap: Inschrijven | CoderDojo Belgium

Informatie en connectie

Voor meer informatie, neem contact op:
Telefoon: 051 79 32 90
E-mail: bibcontact@diksmuide.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.