In Bredene komt de bibliotheek tot leven met spelletjes

Als de bladeren dit najaar van de bomen vallen, zal er in de Bredense bibliotheek een warm en verbindend licht schijnen. In deze tempel van kennis en ontspanning zal er meer zijn dan alleen boeken: spelletjes wachten op nieuwsgierige handen en enthousiaste stemmen.

Voor familie en leergierige jonge geesten

De keuze aan spelletjes is met zorg samengesteld. Men kan rekenen op spelletjes die de gezelligheid van familieavonden bevorderen, spelletjes die grootouders en kleinkinderen dichter bij elkaar brengen. Maar dat is niet alles. De bibliotheek heeft ook gedacht aan de jonge geesten die dorstig zijn naar kennis. Educatieve taalspelletjes voor beginnende lezertjes zullen hun weg vinden naar de harten van de jongsten. Daarnaast zijn er ook uitdagende smartgames beschikbaar voor alle leeftijden, van de jongste tot de meest ervaren speler.

Kristof Vermeire, schepen van bibliotheek, vertelde met een glimlach over deze nieuwe ontwikkeling: “We wilden dat onze bibliotheek meer zou zijn dan alleen een plaats voor boeken. We willen een ontmoetingsplaats zijn, een plek waar mensen samen kunnen komen, leren en spelen.”

Hoe je kunt meespelen

De enthousiastelingen onder ons zullen blij zijn te horen dat elk spelletje tot vier weken kan worden geleend. Als dat niet genoeg is, kan de leentermijn nog eens met vier weken worden verlengd. Voor diegenen die meer willen weten over dit fonkelnieuwe aanbod, is alle informatie te vinden op Bredene bibliotheek. Ook door eenvoudigweg ‘Spelletjes’ in te voeren in het zoekveld van de website kan men het rijke aanbod ontdekken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be