Ieder mens dat wij kunnen helpen maakt ons gelukkig!

Caring Family de vzw die nu reeds meerdere jaren klaar staat voor mensen die het moeilijk hebben en altijd een oplossing bied is weer klaar om de mensen te laten genieten met hun kerstmaaltijd.

In Koekelare is de vzw van Kelly Van Oost en Vicky Faict terug klaar om erin te vliegen. Ze zijn nu reeds bezig om op 24 december de beste dag te maken voor de mensen die komen naar “Caring Christmas”. Deze vond kunnen de mensen die zich inschrijven voor 20 december een lekkere kerstmaaltijd komen eten aan een democratische prijs. je betaald 15€ voor een aperitief, soep, hoofdgerecht, dessertbuffet en koffie.

Alle kinderen krijgen een mooi geschenk van de kerstman. Ook is er gelegenheid om de benen te strekken en een dansje te doen op de mooie klanken van Gery Speybroeck.

Wij proberen iedereen gelukkig te maken.

Kelly Van Oost weet als geen ander dat het moeilijk is voor sommige mensen om te overleven. In de Dorpstraat 9 te Koekelare vind u het café van de vzw. Iedere dag van de week kunnen mensen die het moeilijk hebben om voedsel komen. De voedselbedeling bestaat reeds 5 jaar en is een groot succes. Vorig jaar kreeg Kelly het even moeilijk toen de gemeente Koekelare zelf een voedselbedeling opstartte en naar dezelfde winkels ging om de voedsel op te halen waar de vzw gaat. Maar de winkels hielden hun been stijf en wilden zelf verder werken met de vzw. Niet iedereen kan terecht bij de gemeente maar bij Caring Family mag iedereen die het moeilijk heeft langs gaan. wanneer wij iemand kunnen helpen maakt ons dat gelukkig.

Niet alleen voedsel.

Wij helpen de mensen niet alleen met voedsel maar ookmet andere zaken als het in onze mogelijkheden ligt. Zo hebben wij onlangs een jongen geholpen bij “Villa vip Bredene” waar er een jongen al zijn hele leven een sprekende Pikachou heeft en die nu stuk was. De vzw schonk een nieuwe en de jonge Robby was weer gelukkig.

Ook gaat de vzw geregeld naar AZ Damiaan om er speelgoed te doneren voor de kinderen die binnen komen op spoed. Een kinderhartje is rap hersteld.

Kelly schonk ooit met de vzw een grafsteen aan een koppel die hun kindje verloor. De mensen zaten erg diep in de put daar zij geen grafsteen konden geven aan hun kindje. dit jaar is de vzw dan ook terug gegaan naar het grafje om alles op te kuisen en in orde te zetten.

Ieder jaar brengen wij ook de mensen bij elkaar.

Zo brachten we reeds voor de 8ste keer “artiesten met een hart” waar er verschillende artiesten komen zingen. Ook is er iedere jaar de “Caring Family kids day. Waar de kinderen in het middelpunt van de belangstelling staan. Muziek, springkastelen, en spelen zonder grenzen. die dag is het kind de koning van de dag.

Sinterklaas komt ook ieder jaar met geschenkjes voor de kinderen

Vorige week nog hebben wij ook de oudjes eens in de watten gelegd met onze peter Johan Decoene, die zijn accordeon bespeelde zoals geen ander dit kan. Hij kwam muziek spelen uit de oude doos voor de kwetsbare ouderen in , Hof De Meersseman in Ichtegem, Ze zongen mee en wiegelden van links naar rechts een onvergetelijke dag voor hun. Die lach dat ze toverden op hun gezicht maakt ons zo gelukkig.

Wij zijn een vzw met het hart op de juiste plaats.

Wij zetten ons in voor iedereen, staan klaar waar wij kunnen, voor jong en oud. Maar we kunnen ook niet iedereen helpen. Maar ieder persoon dat we kunnen helpen is weer een pluspunt, en dit dragen we in ons hart. Het is ook niet altijd gemakkelijk voor ons. Jaloezie is een grote ziekte en die kan niet genezen worden. Alles doen we ùet eigen vermogens want van de gemeente kregen we nog nooit steun. Verdraagzaamheid voor iedereen is alles wat we iedereen toewensen, maar een ongeluk of een tegenslag kan je niet altijd voorkomen en soms met dat klein duwtje van onze vzw is dit al een groot verschil voor de mensen.

Vicky en Kelly wensen nog een zalige kerst, een prettig eindejaar en vooral een goede gezondheid toe.

We hopen jullie te zien bij onze “vzw Caring Family” café. Dorpsstraat 10 Koekelare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *