ICHTEGEMBON VANAF 1 JUNI TE KOOP!

Ichtegem heeft een hart voor de lokale handelaars! Vanaf 1 juni kunnen de Ichtegembonnen aangekocht worden om de handelaars een duwtje in de rug te geven. Een bon van 10 euro, wordt 12 euro. Win-win voor burgers én handelaars! Het lokaal bestuur heeft een pakket met steunmaatregelen, bovenop de maatregelen uitgevaardigd door de hogere overheden, voor de lokale handelaars uitgewerkt. Deze werden goedgekeurd tijdens de digitale gemeenteraad van 7 mei 2020.

Naast de gemeentelijke corona-hinderpremie van 250 euro en de gunstmaatregel voor de markten, krijgt de Ichtegembon nu ook vorm. “Dankzij de Ichtegembon kan iedereen vanaf 1 juni tot en met 15 juli 2020 waardebonnen aankopen om te spenderen bij de Ichtegemse lokale handelaar(s).”, legt schepen van lokale economie Magali Segers uit. “Het lokaal bestuur legt bij elke aangekochte waardebon 20% op.” Via de website www.ichtegem.be/ichtegembon word je doorgestuurd naar het aankoopplatform. Je klikt je favoriete handelaar(s) aan, geeft aan hoeveel bonnen je wenst te kopen en betaalt alles online. Daarna kun je jouw bon(nen) onmiddellijk downloaden. Het lokaal bestuur stort daarna het bedrag van de waardebon, vermeerderd met 20% door naar de rekening van de handelaar. De handelaar krijgt dus onmiddellijk de centen op zijn rekening.

“Iedereen kan meerdere Ichtegembonnen bij verschillende handelaars aankopen”, zegt Segers. “Er is een maximum opgelegd van 1000 euro per persoon en 6000 euro per handelaar. Zo zijn we zeker dat niet iedereen alle bonnen opkoopt en dat er heel wat handelaars kunnen gesteund worden”. Eerder deed het lokaal bestuur al een oproep naar de handelaars om zich te registeren als ‘Ichtegembon-handelaar’. “Deze handelaars krijgen affiches en een raamsticker, zodat ze duidelijk kunnen maken aan hun klanten dat er met Ichtegembonnen kan betaald worden.”, geeft de schepen nog mee.

“70 handelaars tekenden al in!” Ichtegemse lokale handelaars of ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld en die ook willen gebruik maken van het systeem van de Ichtegembon kunnen dit nog steeds. Surf hiervoor naar www. ichtegem.be/ichtegembon en vul het inschrijvingsformulier in.

“De gemeente voorziet 60.000 euro voor de Ichtegembonnen”, vertelt burgemeester Jan Bekaert. “Als deze 60.000 euro volledig wordt uitbetaald, betekent dit dat er maar liefst 360.000 euro naar onze handelaars is gevloeid!” “De aangekochte bon(nen) zelf kun je vanaf 1 september 2020 tot en met 30 april 2021 gebruiken bij de handelaar(s) waarvoor jij hebt aangekocht!”, besluit Magali Segers. “Zo valt ook de horeca, die op vandaag nog niet open is, niet uit de boot”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *