Ichtegem zet stappen naar een groenere toekomst

De gemeente Ichtegem neemt een gloednieuwe elektrische wagen in gebruik, als onderdeel van hun duurzaamheidsambities. Naast deze wagen heeft de technische dienst al andere milieuvriendelijke voertuigen in bezit, waarmee ze hun toewijding aan een groenere toekomst onderstrepen.

Ichtegem, 12 september 2023, 10:00, Dienst Communicatie, Stad Ichtegem

Een groene belofte waargemaakt

De pittoreske gemeente Ichtegem, bekend om zijn rijke geschiedenis en charmante uitstraling, zet opnieuw een voetstap richting de toekomst. Met de aankoop van een fonkelnieuwe, volledig elektrische wagen bij Garage Devisch, straalt het lokale bestuur zowel innovatie als milieuverantwoordelijkheid uit.

De technische dienst, specifiek de gebouwenploeg, heeft de sleutels van deze nieuwe aanwinst al enthousiast in handen genomen. Met het licht in hun ogen en de wind in hun rug, werken zij nu dagelijks met dit prachtexemplaar.

Gedreven door duurzaamheid

De ambitieuze plannen van Ichtegem zijn niet nieuw. Al eerder vermeld in hun beleidsplan “IchtegemInspireert” was de doelstelling duidelijk: een toonbeeld zijn op het gebied van duurzame mobiliteit. Schepen van klimaat, Celesta Muylle, licht toe: “We streven ernaar om ons wagenpark volledig te vergroenen, waardoor oude benzine- en dieselwagens plaatsmaken voor milieuvriendelijke alternatieven. Deze nieuwe elektrische auto is slechts één stap in die reis.”

De samenwerking met Garage Devisch kwam tot stand na een zorgvuldige prijsvraag. “Een investering van ongeveer 45.000 euro”, voegt schepen van financiën, Jan Bekaert, toe.

Niet de eerste groene stap

De technische dienst van Ichtegem is al eerder de groene route ingeslagen. Naast een elektrische bakfiets beschikt de groendienst al over twee Iveco Kippers op CNG en een elektrische Nissan E-NV200. De wegendienst is ook niet achtergebleven met hun Fiat Doblo op CNG sinds 2019. Celesta Muylle besluit met een glimlach: “En met onze Coopstroom Peugeot E208 deelwagen op het Kasseileggersplein, bewijzen we onze vastberadenheid in onze groene missie.”

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be