ICHTEGEM : WERKEN KRUISPUNT MITSWEGESTRAAT EN HALVE BAREEL TEN EINDE

In de laatste week van april ging het kruispunt Mitswegestraat – Aartrijkestraat – Zedelgemsesteenweg volledig dicht. Het Agentschap Wegen en Verkeer startte met de heraanleg van het kruispunt, met het oog op veiliger verkeer. De werken zitten op schema en zullen tegen zaterdag 18 juli 2020 afgerond zijn.

“De maximumsnelheid van 50 km/u wordt op dit kruispunt vaak niet nageleefd. Met behulp van een middengeleider werd de rijweg versmald. In combinatie met een asverschuiving moet dit de snelheid temperen ter hoogte van dit kruispunt”, vertelt burgemeester Jan Bekaert.

De werken worden momenteel afgerond. “Begin deze week werd er geasfalteerd”, geeft schepen van openbare werken Lieven Cobbaert mee. “De komende dagen worden zowel het fiets- als voetpad afgewerkt. Ook de plantenbakken, de belijning en de signalisatie worden in orde gebracht. Het kruispunt wordt opnieuw vrijgegeven voor zaterdagmiddag”.

In de tweede week van augustus zal het verkeer nog tijdelijk een dag verstoord worden om de uitzettingsvoeg tussen het beton en het asfalt aan te brengen.

Ook de werken aan het kruispunt Halve Bareel zijn zo goed als ten einde. “Aankomend weekend gaat ook dit kruispunt terug open en volgen ook de Lijnbussen terug de normale route”, aldus Cobbaert.

Het lokaal bestuur verduidelijkt dat deze werken de herinrichting van het kruispunt Zedelgemsesteenweg X Aartrijkestraat X Mitswegestraat omvatten. De werken aan de waterleiding in de Aartrijkestraat zullen op 3 augustus 2020 aanvatten. Meer informatie hierover vind je op www.ichtegem.be/werken-aartrijkestraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *