ICHTEGEM : MONDMASKERS VERPLICHT IN OPENBARE GEBOUWEN EN OP DE MARKT

De stijgende trend van het aantal coronabesmettingen in Groot-Ichtegem en in de aangrenzende gemeenten zet zich de voorbije dagen verder door. Daarom heeft het lokaal bestuur beslist om mondmaskers te verplichten in alle openbare gebouwen en op de markten.

“Het coronavirus is nog niet onder controle en wint aan kracht”, zegt een bezorgde burgemeester Jan Bekaert. “In Ichtegem breiden we de mondmaskerverplichting (die er vandaag al is in o.a. alle winkels, bibliotheken, bioscoop,…) uit. Vanaf woensdag 22 juli 2020 is het verplicht om in alle publieke gedeeltes van onze openbare gebouwen een mondmasker te dragen. Ook op de vrijdagmarkt en boerenmarkt op zaterdag verplichten we vanaf nu een mondmasker. We moeten elkaar beschermen, het is nog niet te laat”, geeft de burgervader nog mee.

Concreet wordt een mondmasker verplicht in het gemeentehuis van Ichtegem, Sociaal Huis, LDC Dorpshuis De Ster, het administratief centrum Eernegem, de recyclageparken en in de sportcentra (bij publiek en bezoekers, de niet-sporters dus) in de publieke gedeeltes. Ook het personeel binnen het lokaal bestuur zal een mondmasker dragen om zich te verplaatsen in het gebouw en op plaatsen waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

Het lokaal bestuur wil er ook nogmaals op aandringen dat alle ouders die hun kinderen deze zomervakantie naar de kampen, buitenschoolse kinderopvang en/of speelpleinwerking brengen een mondmasker te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *