ICHTEGEM : HOE ZIET ONZE DIENSTVERLENING ERUIT TOT EN MET 30 JUNI 2020?

De gemeentelijke dienstverlening normaliseert stilaan terug vanaf 1 juni 2020. Het lokaal bestuur deelt daarom de afspraken die van toepassing zijn. “We starten onze dienstverlening voorzichtig terug op”, vertelt burgemeester Jan Bekaert. “Maar, Safety first: de veiligheid van ons personeel en die van de burgers is van het allergrootste belang”! Het lokaal bestuur voorziet in de verschillende gemeentelijke gebouwen voldoende handontsmetting. Er is plexiglas aangebracht aan de balies en de gekende witte stippen om de 1,5 meter afstand zichtbaar aan te tonen, zie je ook in de gemeentelijke gebouwen terug. Hou steeds voldoende afstand van anderen als je een bezoek brengt aan de gemeentelijke diensten. Heb geduld en hou rekening met onderstaande afspraken: •

Dienst Burgerzaken:

De dienst burgerzaken werkt uitsluitend op afspraak voor vragen van burgers. “Door het afsprakensysteem kunnen we ervoor zorgen dat burgers elkaar niet kruisen en we nemen voldoende tijd om alles te ontsmetten”, zegt schepen van burgerlijke stand, Willy Hosten. “Een afspraak maken is eenvoudig, bel ons via 059 34 11 20 tijdens de openingsuren”. De afspraken gaan door in het gemeentehuis van Ichtegem elke maandagvoormiddag van 8.30 tot 12 uur en in het administratief centrum Eernegem van maandagnamiddag van 13 tot 17 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Geef dus zeker aan waar je wil langskomen. • Bibliotheek:

De beide bibliotheken zijn terug open op afspraak. Een afspraak maken kan via de bibwebsite (https://ichtegem.bibliotheek.be/) of telefonisch via 059 29 82 81. Ook de afhaalservice gaat nog steeds door.

Recyclagepark :

Het recyclagepark in Eernegem blijft voorlopig werken volgens de uitgebreide openingsuren: van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur (doorlopend) en op zaterdag van 9.30 tot 16 uur (doorlopend). De laatste wagen wordt 10 minuten voor sluitingstijd toegelaten. “We blijven slechts een beperkt aantal wagens tegelijkertijd op het park toelaten. De burgers appreciëren de uitgebreide openingsuren en vinden het een goed systeem met de beperking van het aantal wagens”, geeft Bekaert mee. Het inzamelpunt in Ichtegem blijft gesloten tot en met 30 juni 2020. • Dorpshuis De Ster blijft gesloten tot en met 30 juni 2020. Je kan de centrumleider contacteren via 051 57 59 09 of dorpshuisdester@ichtegem.be. •

Alle andere diensten blijven fysiek gesloten en zijn telefonisch bereikbaar voor een afspraak via het onthaalnummer 059 34 11 20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *