ICHTEGEM, GEMEENTELIJKE CORONA-HINDERPREMIE VOOR DE HANDELAARS

Het lokaal bestuur van Ichtegem lanceert de gemeentelijke corona-hinderpremie: een steunmaatregel voor de lokale handelaars en ondernemers om hen een duwtje in de rug te geven na de coronacrisis.

Bovenop de bestaande maatregelen, geeft het lokaal bestuur van Ichtegem een éénmalige premie van 250 euro aan lokale handelaars en ondernemers die noodgedwongen de deuren moesten sluiten door het coronavirus.

“Ondernemingen en handelaars, met vestigingseenheid op het grondgebied van Ichtegem, die de hinder- of compensatiepremie van VLAIO kregen, komen hiervoor in aanmerking”, legt schepen van lokale economie, Magali Segers, uit. “Deze handelaars kunnen online een aanvraag indienen en de nodige bewijsstukken bezorgen. Na goedkeuring van het schepencollege wordt de premie binnen de 7 dagen uitbetaald”. Handelaars kunnen vanaf nu surfen naar www.ichtegem.be/coronapremie en het formulier invullen. Het lokaal bestuur vraagt om volgende documenten digitaal op te laden: – Het schrijven van het Agentschap Innoveren en Ondernemen met de beslissing omtrent jouw aanvraag – Een bewijs van storting (rekeningafschrift) van de hinder- of compensatiepremie door het Agentschap.

Handelaars die vragen hebben, kunnen terecht bij de dienst lokale economie van Ichtegem via ondernemen@ichtegem.be of 059 34 11 20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *