Ichtegem -Eernegem : RENOVATIE WATERLEIDING AARTRIJKESTRAAT GAAT VAN START!

Doorheen de Aartrijkestraat loopt op vandaag een belangrijke waterleiding richting Gistel (dwars door Eernegem). Deze waterleiding is sterk verouderd wat de oorzaak is van de verschillende lekken de afgelopen jaren. Maar er is goed nieuws! Vanaf augustus vatten de werken aan om de waterleiding volledig te vernieuwen.

“In oktober 2019 werden de voorbereidende werken gestart.”, vertelt burgemeester Jan Bekaert. “Er werd een nieuwe hoofdleiding gelegd in de Zedelgemsesteenweg, die ervoor zorgt dat de hoofdleiding van het water niet meer door het centrum van Eernegem zal lopen. In de plaats, komt een volledig vernieuwde lokale leiding doorheen de Aartrijkestraat.”

De langverwachte renovatiewerken aan de waterleiding zelf starten op maandag 3 augustus 2020 en dit langs beide kanten van de weg. “Tegelijkertijd legt Fluvius een nieuwe laagspanningsleiding aan de kant van de onpare nummers.”, geeft schepen van openbare werken Lieven Cobbaert mee. “De werken worden uitgevoerd door aannemer Vansteenkiste in opdracht van De Watergroep. Deze belangrijke werkzaamheden zullen 1 jaar in beslag nemen. De werken worden opgedeeld in 2 grote fases.

• Fase 1: Centrum – Leliestraat => 03/08/2020 t.e.m. 18/12/2020

• Fase 2: Leliestraat – Zedelgemsesteenweg => 04/01/2021 t.e.m. 16/07/2021

Na fase 1 zal het wegdek voorlopig hersteld worden. Pas op het einde zal het wegdek van de Aartrijkestraat volledig vernieuwd worden.

Verkeersmaatregelen fase 1 :

“Fase 1 van de werken start in het begin van de Aartrijkestraat tot aan de Leliestraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in dit gedeelte van de Aartrijkestraat, gezien de werken worden uitgevoerd in het midden van de rijweg.”, schetst Cobbaert. Bewoners zullen, afhankelijk van de vordering van de werken, tot aan de woning kunnen rijden. Bewoners worden hiervan steeds op de hoogte gebracht.

Hou rekening met onderstaande omleiding:

In het stuk van de Aartrijkestraat waar niet gewerkt wordt (vanaf de Leliestraat tot het kruispunt met de Zedelgemsesteenweg) is plaatselijk verkeer toegelaten. De handelszaken zijn via deze route ook vlot bereikbaar.

– De Leliestraat en Achterstraat zijn in beide richtingen toegankelijk voor verkeer.

– Het verkeer komende vanuit Aartrijke moet de omleiding via de Fabriekweg en de Stationsstraat volgen. Het doorgaand (zwaar)verkeer rijdt via de Zedelgemsesteenweg en N33.

Invloed dienstverlening De Lijn:

p dit ogenblik zijn de vervanghaltes nog niet gekend bij De Lijn. Deze zullen van zodra beschikbaar op de gemeentelijke website en sociale media gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *