Ichtegem bedankt zwerfvuilvrijwilligers

 Op dinsdag 25 september 2018 werden alle zwerfvuilvrijwilligers van de gemeente Ichtegem bedankt tijdens een bedankingsmoment in het administratief centrum. Ze ontvingen een geschenk en werden getrakteerd op een receptie als blijk van waardering.

Schepen van milieu, Celesta Muylle, opende het bedankingsmoment met een toelichting rond het actief beleid van de gemeente tegen zwerfvuil. “Heel wat vrijwilligers engageren zich om op regelmatige basis een aantal straten zwerfvuilvrij te maken. Onze arbeiders van de technische dienst ruimen ook wekelijks zwerfvuil op. We sloten ons enkele maanden geleden aan bij de statiegeldalliantie en de gemeente kocht onlangs een verplaatsbare camera. Deze wordt geplaatst op zwerfvuilgevoelige punten. Via ons GAS-reglement kunnen we de daders beboeten. En die boetes zijn niet mals”, aldus de schepen. “Op termijn worden alle vuilnisbakken in onze gemeente vervangen door nieuwe modellen met een kleine opening, zodat het bijna onmogelijk wordt om er huisvuil in te deponeren. Binnenkort starten we ook een sensibiliseringscampagne op rond de glasbollen. Zo gaan we voor een groener en proper Ichtegem en daarin zijn de zwerfvuilvrijwilligers een hele belangrijke schakel!”

Daarna kreeg elke vrijwilliger een fluojas en stickers die ze kunnen gebruiken om zich kenbaar te maken tijdens de opruimacties. Er werd afgesloten met een gezellige receptie.

De zwerfvuilvrijwilligers, de zogenaamde zwerfvuilmeters en -peters gaan in weer en wind op pad, vaak alleen, om de groene ruimtes in de gemeente op te ruimen en zwerfvuilvrij te maken. Na 3 jaar werking, telt Ichtegem een groep van 21 vaste Mooimakers. 21 mensen die zich vrijwillig en belangenloos inzetten voor de netheid in de gemeente. Daarom organiseerde de gemeente een bedankingsmoment op dinsdag 25 september 2018. Deze dag ligt in het verlengde van de Handhavingsweek (17 – 23 september).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *