Hugues Malonne wordt adminstrateur-generaal van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG)

Hugues Malonne treedt aan als de nieuwe administrateur-generaal van het FAGG, met een rijke achtergrond in de gezondheidszorg en een erkende expertise in geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Zijn benoeming belooft stabiliteit en vernieuwing voor het FAGG in de komende jaren.

Brussel, Federale Ministerraad, eigen berichtgeving Westnieuws.be – 10 september 2023 – De gordijnen van het Ministerie van Volksgezondheid schoven afgelopen dagen open voor een nakende benoeming die de koers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) zal bepalen. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) verwelkomt Hugues Malonne als zijn nieuwe administrateur-generaal, een rol van vitaal belang in het voortzetten van de organisatie’s missie.

De opvolging van een tijdperk

In de schaduw van de vertrekkende Dirk Decramer, wiens pensioen de deur opent voor deze nieuwe era, heeft Hugues Malonne reeds een indrukwekkende stempel gedrukt op het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Terwijl Decramer zich voorbereidt op een welverdiend pensioen, staat Malonne klaar om de fakkel over te nemen.

De reis van een vakman

Van apotheker in de vroege jaren ’95 tot zijn benoeming als directeur van de afdeling Geneesmiddelen in het nieuwe millennium, heeft Malonne’s carrière een traject van toewijding en professionaliteit gevolgd. Zijn ervaring en expertise, evenals zijn lidmaatschap van het bestuur van zowel het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) als de Internationale Farmaceutische Federatie (FIP), maken hem tot een autoriteit op het gebied van geneesmiddelen en gezondheidsproducten.

De essentie van het FAGG

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) is meer dan een overheidsinstantie; het is de beschermende arm van België als het gaat om de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Met de benoeming van Malonne wordt een nieuwe fase ingeluid, één waarin zijn leiderschap en visie het agentschap zullen begeleiden in zijn voortdurende streven naar bescherming en innovatie in de volksgezondheid. Elke benoeming binnen het FAGG is niet enkel een administratieve keuze, maar een filosofisch statement over de richting waarin het agentschap zich beweegt. In Malonne vinden we een combinatie van passie voor gezondheidszorg en een diep begrip van de verantwoordelijkheden die zijn rol met zich meebrengt

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be