Houthulst verwelkomt met Jeroen Vandromme nieuwe burgervader

Jeroen Vandromme wordt de nieuwe burgemeester van Houthulst en neemt het stokje over van Joris Hindryckx. Vandromme belooft een toegankelijke en luisterende burgervader te zijn. Tevens markeert deze benoeming het einde van een historische traditie waarbij de eed bij de gouverneur werd afgelegd.

Bij het historische gemeentehuis van Houthulst wordt een nieuwe bladzijde omgeslagen in het boek van haar bestuurlijke geschiedenis. Terwijl de schaduw van de eeuwenoude bomen zachtjes over het plein danst, heeft Jeroen Vandromme (CD&V) de burgemeesterlijke ketting opgenomen. Hij staat nu aan het roer van deze trots van West-Vlaanderen, waarbij hij de fakkel overneemt van zijn gewaardeerde partijgenoot, Joris Hindryckx.

Een wisseling van wacht onder harmonische klanken

Deze burgemeesterlijke wissel was geen onverwachte gebeurtenis; het was een beslissing die al in de sterren stond geschreven na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Jeroen Vandromme, die destijds de positie van eerste schepen bekleedde, had samen met Joris Hindryckx deze toekomstvisie uitgestippeld. Deze laatste, naast zijn rol als directeur van de gerenommeerde hogeschool Vives, zal nu de verantwoordelijkheden als eerste schepen op zich nemen. Hiermee draagt hij zorg voor essentiële zaken zoals financiën, gemeentelijke ontwikkeling, kerkfabrieken en jubilea.

Het luisterend oor van Houthulst

Jeroen Vandromme, een man die de ziel van zijn gemeente in zijn hart draagt, wil vooral als burgemeester ook luisteren naar zijn mensen. Dit sentiment onderstreept hij door zijn bereikbaarheid te benadrukken. Met de digitale wereld aan zijn voeten, zijn zijn contactgegevens online te vinden, en hij nodigt zijn burgers uit om met hun zorgen en ideeën naar voren te komen.

De toekomst en de herinnering aan het verleden

Terwijl deze dag nieuw licht werpt op Houthulst, is het tevens het einde van een tijdperk. Jeroen Vandromme heeft de onderscheidende eer om de laatste burgemeester te zijn die de eed aflegde bij gouverneur Carl Decaluwé. Een nieuw decreet heeft bepaald dat deze ceremonie voortaan zal plaatsvinden bij de voorzitter van de gemeenteraad.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )