Hotelschool Ter Duinen: Een huldeblijk aan talent

Hotelschool Ter Duinen eert met trots haar leerlingen voor hun uitmuntende prestaties in diverse culinaire wedstrijden dit schooljaar. Directeur Peter Verbeke looft het uitzonderlijke talent en de toewijding van de studenten, terwijl een glansrijke ceremonie hulde brengt aan hun prestaties. Leerlingen worden geprezen voor hun deelname en overwinningen in wedstrijden zoals de Junior Table Master en de Young Chef Olympiad in India.

Op een stralende dinsdag 7 mei, te midden van de serene kustlijn van Koksijde, schitterde Hotelschool Ter Duinen in al haar glorie, een jaarlijkse traditie trouw. Een dag doordrenkt met eerbetoon aan de schitterende leerlingen die dit schooljaar hun vaardigheden hebben getoond en hun passie hebben beproefd in een arena van wedijver.

Een uitzonderlijk jaar van talent

Directeur Peter Verbeke, een man doordrenkt van visie en leiderschap, deelde zijn lof en bewondering voor het uitzonderlijke cohort leerlingen dat dit jaar de schoolgangen vulde. “We hebben dit jaar een oogst van leerlingen gezien die zowel in kwantiteit als kwaliteit ongekend is,” verkondigde hij met een glimlach die de diepte van zijn trots niet kon verbergen.

Het is geen geringe prestatie voor leerlingen van het 6e en 7e jaar om na schooltijd hun energie te wijden aan de verfijning van hun vaardigheden, om deel te nemen aan wedstrijden die hen uitdagen en verrijken. Het is een reis van groei, van het behalen van een bepaald niveau tot het bekronen van hun inspanningen met triomf.

Een toekomst vol belofte

Deze jonge ambassadeurs van de hotelschool, de toekomstige hoeders van gastronomische excellentie, verdienen onze diepste dankbaarheid en waardering. Hun inzet, hun toewijding, stralen als baken van inspiratie voor allen die hen volgen.

Een huldeblijk aan uitmuntendheid

In een ceremonie doordrenkt van plechtigheid werden 14 leerlingen gehuldigd voor hun toewijding en uitmuntendheid, voor hun moedige deelname aan wedstrijden zowel binnen als buiten de grenzen van ons land.

Met glanzende ogen en kloppende harten ontvingen zij hun verdienstelijke erkenning, een teken van bewondering en respect van hun gelijken, hun leraren en de bredere gemeenschap.

Een pad naar grootsheid

Met trots vermelden we enkele van de stralende sterren die schitterden in de donkere hemel van wedstrijdprestaties:

  • Junior Tafelmeester: De triomfantelijke Noor Eelen (6HTa)
  • Atelier Versnijdingen: De bedreven Zahara Feys (6RK)
  • Porto Cup – Graham’s: De onversaagde Guillaume Danneels (7DR) en Ferre Van Hove (7WG)
  • Junior Champagne Ambassadeur: De betoverende Annabel Devos (6HT) en de bezielde Arthur Vanderlinden
  • Junior Koffie Ambassadeur Rombouts Cup: De virtuoze Bernadette Vanhooren en haar assistent Lisa Matthijs (beiden 6RK)
  • Shaker d’Or: De meesterlijke Elien Swennen (7DR)
  • Junior Sommelier Assistent: De excellente Annabel Devos (6HT) en de voortreffelijke Loewie Vanslembrouck (6HT)
  • Junior Sommelier: De briljante Arthur Vanderlinden en de bekwame Vince Vanderhaege (beiden 7DR)
  • Jonge Chef Olympiade in India: De dappere Robin Polspoel (7WG), die België vertegenwoordigde met eer en vastberadenheid.

Een dankbaar hart

Laat ons ook een oprechte lof uiten aan de begeleidende leraren, de stille architecten achter deze triomfen, en aan allen die de fundamenten van uitmuntendheid leggen in deze eerbiedwaardige school.

Een toekomst van hoop

Terwijl de zon onderging over de uitgestrekte horizon, werden de handen geschud, werden er woorden van dankbaarheid gesproken en werden er beloftes gemaakt voor een toekomst die schittert als een sterrenhemel vol mogelijkheden.

[Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be] foto’s Hotelschool Ter Duinen