Het wordt terug stil in de Dorpsstraat, het vertragen van dromen in Koekelare…

Koekelare, 23 augustus 2023, 18:30 – De Dorpsstraat, ooit een bruisende kern van Koekelare, lijkt even te zijn verstild. Een project, oorspronkelijk gepresenteerd met veel enthousiasme en belofte, toont nu stilstand en reflectie.

Het wachten in de Dorpsstraat

De moderne nieuwbouw die met trots zou herrijzen in het hart van Koekelare lijkt een pauze te hebben ingelast. Ondanks de bestaande ruilovereenkomsten blijft de verkoop stagneren. De bouwput, ooit het symbool van vooruitgang, getuigt nu van een zekere rust. Rondom deze ontwikkeling blijven de tongen stil, alsof de straat even haar adem inhoudt.

Het potentieel van Residentie De Platse

Residentie De Platse, gelegen in het centrum van Koekelare, beloofde een harmonieuze symbiose van moderniteit en traditie te zijn. Op steenworp afstand van de lokale markt en voorzien van alle gemakken, zoals bakkers, slagers en zelfs een bloemenzaak, zou het project de nieuwe levensader van de gemeenschap worden.

De architectuur, een spel van kleur en duurzaamheid, beloofde een tijdloze elegantie die naadloos zou aansluiten bij het straatbeeld. Een plek waar licht, ruimte en kwaliteit centraal zouden staan. Maar zoals de rivieren soms hun loop veranderen, lijkt ook dit project zijn koers te moeten bijstellen.

Toekomstige bewoners in beraad

Van de elf ruime appartementen, de handelsruimte en talrijke garages en staanplaatsen, is nog niet alles verkocht. Hoewel enkele appartementen reeds gereserveerd zijn, blijven velen nog wachten op hun toekomstige eigenaars. Zij die interesse hebben, worden met klem verzocht zich te melden, wellicht om samen de droom van Koekelare te realiseren. Bewoners uit de Dorpsstraat opperen echter, dat deze mooie plaats in afwachting van de realisatie van het project tijdelijk voor extra parkeergelegenheid zou kunnen zorgen in het centrum of een ideale gelegenheid voor het wel succesvolle Koekelart om er een kunstweide te realiseren.

Overpeinzing

In de schaduw van de onvoltooide bouwwerken vinden we een diepere waarheid: alles heeft zijn tijd nodig. Soms moeten we wachten, reflecteren en geduld hebben voordat we onze dromen kunnen realiseren. Koekelare’s Dorpsstraat is een herinnering aan deze universele les van leven, geduld en hoop. Eén ding is zeker: de bewoners van Dorpsstraat gaan nog een tijdje terug van een oase van stilte en rust kunnen genieten. Zoals altijd heeft elk nadeel, ook steeds een voordeel.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.beNieuws met een knipoog