Het volgende hoofdstuk in de financiële toekomst: Uitgifte van een nieuwe Staatsbon

Op 4 september 2023 zal een nieuwe Staatsbon met een looptijd van één jaar worden uitgegeven door het Federaal Agentschap van de Schuld. De couponrente zal op 22 augustus worden vastgesteld. Inschrijven kan via een plaatsende instelling of online via het Grootboek.

Brussel, 17 augustus 2023,

België staat op het punt een belangrijke financiële stap te zetten. Op 4 september 2023 zal het land een gloednieuwe Staatsbon uitgeven. In de statige gangen van het Federaal Agentschap van de Schuld heerst een verwachtingsvolle sfeer.

Een blik op de nieuwste Staatsbon

De schijnwerpers zijn gericht op één specifieke Staatsbon: de bond met een looptijd van precies één jaar. Voor de financieel georiënteerde lezers onder ons: deze Staatsbon, met een vervaldag op 4 september 2024, draagt de ISIN-code BE3871291212.

Vaststellen van de coupon

Terwijl de economische deskundigen geduldig wachten, zal op dinsdag 22 augustus 2023 de coupon voor deze Staatsbon worden vastgesteld. Een belangrijk moment dat de rentevoet van deze Staatsbon zal bepalen.

Hoe inschrijven?

Belangstellenden die willen inschrijven via een plaatsende instelling kunnen hun interesse kenbaar maken van donderdag 24 augustus 2023 tot en met vrijdag 1 september 2023. Voor degenen die de moderne weg verkiezen en zich via het Grootboek willen inschrijven (te vinden op www.destaatsbons.be), is de inschrijvingstermijn een tikje korter: van donderdag 24 augustus tot en met donderdag 31 augustus 2023. Let wel, het Agentschap verwacht uiterlijk op 1 september 2023 de gelden te ontvangen.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )