Het verhaal van Knokke: stijl boven frigobox

Twee elegante dames uit Knokke delen hun mening over de stad, de stijlnormen en toeristen met frigoboxen. Dit interview, gedeeld door de Nederlandse krant Telegraaf, heeft veel aandacht getrokken op sociale media.

Verfijnde dames spreken

Bij het noemen van Knokke denken velen meteen aan de luxueuze Belgische badplaats die een speciaal plekje heeft in het hart van haar bewoners. Recentelijk geniet deze plaats van nog meer bekendheid dankzij de Nederlandse serie “Knokke Off”, die te zien is op Netflix en VRT Max. Deze serie duikt in het leven van jonge individuen uit welgestelde families en hun avonturen in de stad.

Het was in deze context dat onze Nederlandse collega’s van Telegraaf de promenade van Knokke bezochten. Hun doel: peilen naar wat de inwoners zo aantrekt in hun stad. Het resultaat? Een interview met twee verfijnde dames dat inmiddels viraal is gegaan.

Knokke’s charme en zorgen

“Wij waarderen hier bijna alles,” zegt één van de dames. Ze geeft echter toe dat ze de voorkeur geeft aan rustigere momenten en hoopt dat de serie geen vloedgolf van toeristen met zich mee zal brengen.

Tot zover niets bijzonders. Maar wat volgde was onverwacht: “Wat me echt stoort, is het gebrek aan respect voor bepaalde normen. Bijvoorbeeld mensen die zich niet passend kleden”, legt ze uit. Haar vriendin valt haar bij: “Zoals shorts… We geloven dat bepaalde normen behouden moeten blijven.”

Een kwestie van klasse

De dames gaan verder: “Soms zie je mensen uit Frankrijk komen met hun frigoboxen op het strand… Ze maken geen gebruik van de lokale restaurants, terwijl er hier zoveel te bieden is. Er zijn uitstekende cateraars hier. En toch komen ze met hun frigoboxen. Dit is niet het strand voor dat soort gedrag. Er is een zeker niveau hier. De huizen zijn duur, de appartementen zijn duur… Alles is duur”, zo verklaart de andere dame, duidelijk Franstalig.

Reacties stromen binnen

Niet verrassend dat deze uitspraken veel reacties hebben opgeroepen. Telegraaf deelde een fragment van het interview op TikTok, dat inmiddels meer dan 700.000 keer is bekeken. Dus, voor degenen die verknocht zijn aan hun frigoboxen, is het misschien beter om naar Blankenberge of Oostende te gaan om de lokale bevolking van Knokke niet te schokken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *