Het Torhoutse Blue-Bikepunt is suucesvol

Schepen Elsie Desmet : naast de fietsenstalling aan het station van Torhout vind je de bekende blauwe Blue-Bike fietsen terug. Het Torhoutse Blue-Bikepunt is enorm succesvol. Zo kende het in 2019 een groei van 40%.

In het Torhoutse Blue-Bikepunt kunnen pendelaars 24 uur op 24 voor 1,15 euro een fiets ontlenen.

In 2018 werden met de blauwe Blue-Bike fietsen 521 ritten afgelegd. In 2019 waren dit 731 ritten, een sterke groei van 40% of 210 ritten. Vooral in het najaar van 2019 (september tot en met december) werden de Blue-bikes opmerkelijk meer gebruikt in vergelijking met 2018.

Het Blue-Bikepunt is ook tijdens de coronaperiode toegankelijk voor gebruikers. Aangezien het onmogelijk is om alle Blue-Bikes voor en na gebruik te desinfecteren wordt er aan gebruikers gevraagd om zelf voorzorgsmaatregelen te nemen. Was je handen grondig voor en na het gebruik van de fiets en hou afstand aan het punt. Ben je nog geen gebruiker? Inschrijven kan op dit moment enkel online en niet aan het Blue-Bikepunt.

Het station van Torhout biedt niet enkel plaats aan het Blue-Bikepunt. Je vindt er ook Cambio en CoopStroom deelvoertuigen terug. Als abonnee van Cambio kan je over heel Vlaanderen gebruikmaken van deze deelvoertuigen. Bij CoopStroom wordt elektrische deelmobiliteit gekoppeld aan coöperatieve zonne-energie. Meer informatie over dit systeem vind je op www.coopstroom.be.

“Torhout zet volop in op duurzame verplaatsingen. Het is dan ook fijn vast te stellen dat het aantal ritten met de Blue-Bike fietsen zo sterk stijgt. Door de financiële ondersteuning die we als stad bieden aan dit fietsdeelsysteem kunnen we de prijs per rit laag houden. Dit zorgt ervoor dat het systeem heel laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk is. Tegen de zomer willen we elektrische deelfietsen aanbieden aan ons station. Torhoutenaars en bezoekers aan onze stad zullen op een eenvoudige en laagdrempelige manier een elektrische fiets of een elektrische bakfiets voorzien van kinderzitjes kunnen ontlenen en dit aan een heel laag tarief. We hopen hiermee nog meer mensen op de fiets te krijgen! Fietsen is immers niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor je gezondheid”,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *