Het Theater van Verleiding: Een Verhaal over Overdaad en Chaos in Gistel, Jabbeke en Ichtegem

In een serie van alcoholgerelateerde incidenten, rijbewijs intrekkingen, en vandalisme, vonden gedurende een aantal dagen verschillende arrestaties en ongevallen plaats. De politie was druk bezig met het handhaven van de openbare orde, het opsporen van vandalen en het aanpakken van openbare dronkenschap.

Het Nieuwpoortse Tango van Dronkenschap

GISTEL, Nieuwpoortse Steenweg, 28.07.2023, 14.50u – In een wel heel eigenaardig spektakel treffen we een slapende man aan in een open trailer van een geparkeerde vrachtwagen. Deze notoire drinker uit Wit-Rusland werd in zijn roes overvallen door slaap en tevens door de sterke arm der wet, die hem bestuurlijk aanhield en opborg in de cel, een straf voor zijn openbare dronkenschap.

Dwaaltocht in het Duister

JABBEKE, Aartrijksesteenweg, 29.07.2023, 00.05u – Als een aangeschoten faun, zwerft een 27-jarige Bulgaar midden op de weg tijdens een patrouille door de ploeg Kouter. Hij wordt door zijn dronken staat de openbare orde aangehouden en afgevoerd naar de doorgangscel.

Schaduwen op de Snelweg

ICHTEGEM, Aartrijksestraat, 29.07.2023, 02.06u – Op de Oostendestraat in Torhout komt de onregelmatige dans van een personenauto in het vizier van de ploeg Kouter. De bestuurster, een 45-jarige dame uit Ichtegem, blijkt onder de invloed te zijn van het vloeibare verderf, alcohol. Haar rijbewijs wordt als een hard oordeel voor 15 dagen ingetrokken.

De Vroegochtend Valpartij

JABBEKE, Nieuwenhovedreef, 29.07.2023, 05.59u – Een 18-jarige bromfietser uit Jabbeke komt ten val, verliest de controle en belandt in de berm. Hij komt er zonder kleerscheuren vanaf, maar blijkt zowel onder invloed van alcohol als verdovende middelen. Zijn rijbewijs wordt, als een zwaard van Damocles, voor 15 dagen geschorst.

De Stille Vandalen

ICHTEGEM, Torhoutbaan, 29.07.2023, 16.47u – Onbekende wraakzuchtige zielen krassen de rechterflank van een geparkeerde personenwagen.

De Nachtrit van Overmoed

ICHTEGEM, Zuidstraat, 30.07.2023, 02.32u – In de donkere nacht jaagt een 44-jarige man uit Koekelare met zijn voertuig de nachtmerries de baan op. Na een hoge snelheidsrit wordt hij onderschept, onder invloed van alcohol en met een positieve ademtest als bewijs. Zijn rijbewijs wordt voor twee weken onverbiddelijk ingetrokken.

Het Raadsel van de Verbrijzelde Ruit

JABBEKE, Bekegemstraat, 30.07.2023, 12.14u – Onbekende handen hebben een geparkeerde auto aangedaan met leed, de achterruit is met brute kracht ingeslagen. Niettegenstaande is er niets gestolen.

Onvermijdelijke Ontmoeting op de Bevrijdingsweg

ICHTEGEM, Bevrijdingsweg, 30.07.2023, 16.39u – Een 37-jarige dame uit Oudenburg ziet zich geconfronteerd met een geparkeerde auto als ze de controle over haar bestelwagen verliest. Ze blijft ongedeerd maar een ademtest legt haar alcoholgebruik bloot. Haar rijbewijs wordt voor zes uur onherroepelijk ingehouden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be