Het subtiele schouwspel van de Snaaskerkestraat in Gistel

19 augustus 2023, 08.27u – Groene 62, Gistel

Verstild toneel in de ochtenddauw

In de poëtische stilte van een ontwakende morgen, verscheen er een schaduw, mysterieus en zwijgend, tussen de paden van de ‘Groene 62’. Deze onuitgenodigde bezoeker liet zijn voetsporen achter, niet in de aarde, maar in de harten van de inwoners van de Snaaskerkestraat. Zijn onzichtbare aanwezigheid vormde een achtergrond voor een plotse, onverwachte verdwijning.

Dagelijkse schatten ontvreemd

De tuin, ooit een toevluchtsoord voor gezinnen en een plek van rust, werd het toneel van deze geluidloze voorstelling. Alledaagse kostbaarheden, zoals een terrastafel en stoelen, een elegante damesfiets en meer, werden ontvreemd, alsof ze oplosten in de ether van de vroege ochtendmist. Het was alsof de tijd zelf even had stilgestaan, een moment gevangen tussen werkelijkheid en droom.

De vraag naar het waarom

Wat drijft iemand om als een geest door tuinen te dwalen en zich meester te maken van dat wat een ander toebehoort? Is het de drang naar materieel bezit? Of een diepere zoektocht naar betekenis in een wereld die soms haar glans lijkt te verliezen? Deze vragen blijven hangen in de koele ochtendlucht van Gistel, een herinnering aan het fragiele evenwicht tussen hebben en zijn.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be