Het raadsel rond Brandon’s tragische einde

Brandon Dewulf, een 24-jarige man uit Tielt, werd onder mysterieuze omstandigheden dood aangetroffen in zijn huis. Zijn beste vriend, Nicky Vannieuwenborgh, en andere dierbaren worstelen om de schokkende beschuldigingen tegen drie bekende daders te begrijpen. De beweerde motieven en de plotselinge dood van een geliefde vriend laten een gemeenschap in rouw en verbijstering achter.

19-08-2023, 15:00 uur, Tielt, België

Een onverwachte ommekeer

Brandon Dewulf, een 24-jarige jongeman met een gouden hart, ontmoette zijn noodlot op een manier die zijn dierbaren maar moeilijk kunnen bevatten. Zijn beste vriend, Nicky Vannieuwenborgh, schildert een beeld van een man die ondanks zijn verleden vrede had gevonden. Hij was opnieuw op het juiste pad, liet Nicky in het Laatste Nieuws optekenen. Nicky’s relaas van hun laatste ontmoetingen laat zien hoe verwarrend en onverwacht Brandon’s dood was.

Verwarrende berichten

Op een bepaalde middag ontving Nicky een alarmerend bericht van Brandon, een verzoek om drugs te verkrijgen. Voor Nicky, die de recente nuchterheid van Brandon kende, was dit vreemd. Het dialect, dat Brandon doorgaans gebruikte, ontbrak. Later, toen Nicky hem belde, kreeg hij niet Brandon aan de lijn, maar een zekere N.D. Het gevoel dat er iets mis was, werd met de minuut sterker.

Het tragische nieuws

Na dagen van onbereikbaarheid en zorgen, deed een bezorgde ex-vriendin, Kira Sergeys, aangifte bij de politie. Het grimmige lot van Brandon werd al snel onthuld: hij was twee dagen dood in zijn huis. Niet lang daarna werd de schokkende bekentenis van een betrokkene, M.V., bij de politie afgelegd. Hij, samen met twee anderen, werd beschuldigd van betrokkenheid bij Brandon’s dood.

Onbeantwoorde vragen

Het motief? Brandon zou drugs hebben genomen van een meisje zonder te betalen. Voor Nicky blijft dit ongelooflijk: “Hij zou zoiets gewoon nooit doen”, vertelt Nicky verder aan het Laatste Nieuws. Zijn ongeloof wordt gedeeld door velen die Brandon kenden en de beschuldigde daders eveneens persoonlijk kenden.

Een onvervangbaar verlies

Brandon’s uitvaart vond vandaag plaats bij het uitvaartcentrum Viaene-Vinckier. Nicky, diep getroffen door het verlies, vraagt zich nog steeds af hoe zijn beste vriend in zulke gruwelijke omstandigheden aan zijn einde kwam.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )