Het plotselinge einde in Bloemendalestraat, Beernem

Op een zonnige maandagmiddag in Beernem kwam een 85-jarige vrouw, die bekend stond als verward en verblijvend in een zorginstelling, tragisch ten val in de Bloemendalestraat. Ondanks de snelle respons van hulptroepen overleed zij ter plaatse. Uit respect werd de locatie tijdelijk afgeschermd en afgesloten.

14 augustus 2023, 14:30 uur, Bloemendalestraat, Beernem

Op een doordeweekse maandagmiddag, te midden van de rust en het zachte geluid van ritselende bladeren, werd Beernem opgeschrikt door een onfortuinlijk incident. Midden in de Bloemendalestraat, onder een stralende zon, legde een 85-jarige vrouw, bekend in de gemeenschap en verblijvend in een lokale zorginstelling, haar laatste stappen.

Bescherming en respect

Toen de klok richting half drie wees, zakte de vrouw ineen. Alhoewel de hulptroepen – een MUG en ambulance – met grote spoed ter plekke waren, konden zij niets meer voor haar betekenen. Het tragische moment voltrok zich voor de ogen van passerende omstanders, terwijl de vrouw de laatste adem uitblies op de plek waar ze viel. Uit respect voor het overleden slachtoffer en haar nabestaanden, plaatste de brandweer een tent om het lichaam, afschermend voor het zicht van voorbijgangers. De politie van Het Houtsche, met het welzijn van de gemeenschap in gedachten, besloot een deel van de Bloemendalestraat, tussen de Diksmuidse Boterweg en de Rollebaanstraat, tijdelijk te sluiten voor verkeer.

De oorzaak

Er waren geen externe factoren of derden betrokken bij dit droevige incident. Het ging om een natuurlijk overlijden. De vrouw was enige tijd verward en kwam op de straat ten val. De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat de dame vlak voor haar val onwel werd.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be