Het Oog van de Storm: Een Vernieuwde Nationale Strijd Tegen Mensenhandel wordt op 24 juli 2023 in Luik gelanceerd

Een Dageraad van Hoop: Blue Heart Campagne Licht Op

Op de vroege ochtend van 24 juli 2023, zal het historische stadhuis van Luik baden in een zee van blauwe hoop. Vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee, Vincent Van Quickenborne, zal de langverwachte lancering van de Blue Heart Campagne aankondigen, een ongeziene golf van verandering die zich uitstrekt over de Belgische horizon.

Een Golf van Verzet: België Vecht Terug

Het strijdtoneel tegen mensenhandel is vastgesteld. België, reeds lang een onvermoeibare vechter tegen dit ontluisterend fenomeen, heeft de handschoen opgenomen. Aangeduid als één van de belangrijkste prioriteiten van de regering, is de missie duidelijk – de strijd moet worden opgevoerd. Als een krachtige donderslag brak in 2022 de oprichting van een centraal meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel door, een onmisbare haven in de storm.

Een Symfonie van Solidariteit: Blue Heart Campagne

In 2019 sloten we ons aan bij de wereldwijde “Blue Heart Campaign”. Deze campagne, die een duidelijke symfonie van solidariteit vormt, streeft naar een bredere bewustwording van het fenomeen bij regeringen, privébedrijven, ngo’s en burgers. De echo van deze beweging, gedragen door de wind van verandering, resoneert nu krachtiger dan ooit.

Het Uur van de Waarheid: Oproep tot Actie

Deze lancering is meer dan een gebeurtenis, het is een oproep tot actie, een uitnodiging om de handen in elkaar te slaan in de strijd tegen deze ontwrichtende misdaad. Na de persconferentie, onder de majestueuze gewelven van het stadhuis van Luik, zullen we de gelegenheid hebben om informeel te netwerken, onze krachten te bundelen en verder te bouwen aan een toekomst vrij van mensenhandel.

Een Oog in de Storm: De Strijd Gaat Verder

Deze strijd is verre van voorbij. Terwijl de Belgische feestdag nazindert in het blauwe licht van deze baanbrekende campagne, is het belangrijk te onthouden dat de storm van mensenhandel nog steeds woedt. Maar, zoals de Belgische vlag trots zwaait in de wind, weet dit: wij zullen niet wijken, wij zullen niet buigen. In het oog van deze storm, zullen we blijven vechten, met ontembare moed en onbreekbare hoop.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )