Het lot van Mikey Peeters: De vlucht van een dader Suleyman Betelguiriev (zie foto)

30 mei 2014, 14:00 uur

Op deze bewuste dag veranderde het leven van de 19-jarige Mikey Peeters drastisch. Een conflict eindigde in een tragedie, waarbij Mikey het slachtoffer werd van een meedogenloze aanval door Suleyman Betelguiriev. Met zes messteken werd het jonge leven abrupt beëindigd. Twee van deze steken waren dodelijk.

Vlucht naar Tsjetsjenië:

Na zijn gruweldaad koos Betelguiriev niet voor berouw, maar voor een vlucht naar zijn geboorteland, Tsjetsjenië. Een ontsnappingspoging die de wonden van Mikey’s nabestaanden alleen maar verdiepte.

Recht spreekt, zelfs bij afwezigheid:

Ongeacht zijn fysieke afwezigheid werd Suleyman Betelguiriev op 1 februari 2019 door het Hof van Assisen van West-Vlaanderen veroordeeld. Zijn straf: 30 jaar opsluiting. Een poging tot gerechtigheid voor een leven dat te vroeg werd ontnomen.

Oproep tot informatie

Het lot van Mikey mag niet vergeten worden. Heeft u aanvullende informatie over deze zaak? Uw hulp is van onschatbare waarde. Neem contact op via het gratis nummer 0800/30 300. Voor tips vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te bellen.

Geboortedetails van de dader:

  • Geboortedatum: 05/08/1993
  • Geboorteplaats: Tsjetsjenië
  • Nationaliteit: Belg

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be