Het keerpunt in de Wetstraat: een nieuwe wind voor Lijst Dedecker

Peter Reekmans, LDD-ondervoorzitter, benadrukt in een stuk dat we vanmorgen vroeg in Het Laatste Nieuws lazen, het tekort aan bekwaam politiek personeel in de Wetstraat. Hij ziet een nieuw potentieel voor Lijst Dedecker, geleid door Jean-Marie Dedecker, om deze leegte op te vullen en een frisse wind in de Belgische politiek te brengen.

Diksmuide, 11-08-2023, 04:00 uur – Cafe De Karpe(r)(l) en De Morgenstond

Bij het vroege ochtendgloren, nog voor de zon haar warme stralen over het gemoedelijke Diksmuide verspreidde, lazen we in Het Laatste Nieuws van 11 augustus 2023 een artikel dat onze aandacht greep en het politieke landschap in een nieuw licht zette.

Een roep om verandering

Bijna 700 miljoen euro, dat is het jaarlijkse prijskaartje van onze ministers en parlementariërs. De recente onthullingen over de oplopende consultancykosten voor externe expertise, die schijnbaar ontbreekt in de Wetstraat, hebben het vertrouwen in de huidige regeringspartijen ernstig geschaad. Peter Reekmans maakt zich sterk dat het overgrote deel van de Belgen ontevreden en zelfs wantrouwig is over de bestuurlijke keuzes die vanuit de Wetstraat worden genomen.

De valkuilen van particratie

Glabbeek’s burgemeester en nationaal LDD-ondervoorzitter Peter Reekmans betoogt dat de huidige politieke situatie in de Wetstraat wordt gekenmerkt door een tekort aan bekwaam politiek personeel. Hij hekelt de ‘particratie’ die gedijt op het kweken van vazallen en betreurt dat partijen als open VLD en CD&V geen geschikte kandidaten uit eigen gelederen kunnen rekruteren.

De Dorpsstraat als bron van verandering

Reekmans gelooft sterk in het potentieel van lokale bestuurders, zoals burgemeesters en gemeenteraadsleden, om een frisse wind in de Wetstraat te brengen. Volgens hem kunnen deze lokale leiders, die het respect van hun gemeenschap hebben verworven, een geloofwaardig alternatief bieden voor de huidige impasse.

Lijst Dedecker: de weg vooruit

In deze tijden van politieke turbulentie ziet Reekmans een gouden kans voor Lijst Dedecker om zich te herpositioneren als een partij die écht luistert naar de burger. Hij is ervan overtuigd dat onder de bezielende leiding van Jean-Marie Dedecker een nieuwe generatie leiders kan opstaan die het verschil zal maken. Peter Reekmans besluit met een vurige oproep aan Dedecker: “Het is tijd voor actie, daarom durf ik ook mijn partijvoorzitter nu publiek op te roepen het gewoon te doen!”

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be