Het hart van Diksmuide: LDC Ten Patershove verwelkomt het najaar

Locatie: M. Doolaeghestraat 2A, Diksmuide Stad: Diksmuide

Toegangspoort tot samenzijn en kennis

Terwijl de nazomerse gloed langzaam plaatsmaakt voor de gouden herfst, schittert in Diksmuide het lokaal dienstencentrum Ten Patershove. Het is een baken van licht en warmte waar de inwoners zich herenigen, leren en vieren.

Een seizoen van vernieuwing

Na het genot van een zonovergoten zomer en de kans om nieuwe energie op te doen, bruist Ten Patershove opnieuw van leven en verwelkomt het centrum haar bezoekers met open armen voor een fris najaarsseizoen. Binnen het hartverwarmende team is er een kleine verschuiving te merken. Terwijl Charlotte geniet van haar moederschap, heeft Ilse Laverge zich met veel enthousiasme bij het team gevoegd om haar tijdelijk te vervangen.

Digitalisering en samenkomst in de schijnwerpers

Dit seizoen zet het centrum sterk in op de toekomst. Er zijn talrijke cursussen en infosessies beschikbaar, vooral voor diegenen die hun digitale vleugels willen uitslaan. De focus ligt op het bijblijven in deze snel veranderende digitale tijden, zoals mobiel bankieren. Echter, naast technologische vooruitgang wordt de nadruk gelegd op gemeenschap en samenzijn. Van soepuitjes tot dorpsdiners, de collega’s van het centrum strekken hun handen uit om harten te verbinden.

Feestelijkheden in aantocht

Hoewel het jaar nog niet ten einde is, kijken de medewerkers met fonkelende ogen vooruit naar de meest magische periode. De kerstsfeer zal al vroeg tintelen met het organiseren van Café Noël, een evenement rijk aan gastronomische verwennerij en sprankelende kerstkraampjes. Oudejaarsmiddag belooft een festijn van vreugde, plezier en verbinding te zijn, een herhaling van het succesvolle concept van het vorige jaar. Bij deze een warme uitnodiging aan iedereen om zich te laten omarmen door de warmte en gemeenschap van Ten Patershove.

Met warme groeten, Lieselotte Moeyaert, beleidsmedewerker buurtgerichte zorg Charlotte Vallaeys, centrumleider Michelle Cosse, administratief medewerker/onthaal Gamlat Kwaare, onderhoudsmedewerker Niet op de foto: Martine Peel en Ilse Laverge.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be