Het 46e LeffingeLeuren Festival: Een Onstuimige Symfonie van Muzikale Majesteit met Nieuwe Namen…

In een meeslepend symfonie van geluid, onthult het Leffingeleuren Festival 2023 de laatste namen die de 46e editie van dit evenement, dat plaatsvindt van 15 tot 17 september 2023, zullen sieren. Beloftevolle artiesten uit binnen- en buitenland zullen op het podium verschijnen, waaronder Alain Johannes, een muzikale meesterbrein uit de VS bekend van bands als QOTSA, PJ Harvey en Them Crooked Vultures, en de sensationele postpunkband Rendez Vous uit Parijs. Ook zullen jonge Belgische talenten zoals ECHT!, Scalping, Kosmo Sound en nog vele anderen de affiche verrijken. De ticketverkoop voor dit muzikale festijn is reeds gestart, met dag- en weekendopties beschikbaar. Dit evenement belooft een onvergetelijke viering van muziek, cultuur en creativiteit te worden.

Een Prestigieus Panorama van Bekende Namen

Met de weerklinkende aankondiging van zeventien gloednieuwe namen, heeft het LeffingeLeuren Festival, in zijn 46e editie, de reeds sprankelende sterrenhemel van zijn programmering verrijkt. Met dit trompetgeschal zijn de meeste podiumposities gevuld, waarbij enkel nog de line-up van Duyster.live en het gratis segment in de coulissen verborgen blijven.

In het muzikale mozaïek van LeffingeLeuren vinden we namen als Alain Johannes, Rendez-Vous, Henge en Echt!, aangevuld met Scalping en een dozijn aanstormende Belgische talenten. In de Verenigde Staten geroemde Alain Johannes, muzikaal maestro pur sang, brengt een dwarsdoorsnede van zijn rijke carrière naar het podium, geflankeerd door een volledige live band.

De Triomfantelijke Terugkeer

In een geval van een zeldzaam bisnummer, keert de Britse band Henge terug naar het LeffingeLeuren, gedreven door hun verbluffende concert eerder dit jaar. Het optreden was zo adembenemend, zo onvergetelijk, dat de organisatoren deze buitenaardse talenten niet anders dan een terugkeer konden gunnen.

De Franse Sirene

Rendez-Vous, de postpunk sensatie uit het hart van Parijs, belooft een bliksemstroom van rauwe energie. Met nieuw materiaal net om de hoek staan deze muzikale pioniers te popelen om het festivalpubliek te overrompelen met hun unieke klankbeelden.

De Belgische Bries

De Belgische band Echt!, verankerd in Brussel, heeft een welverdiende reputatie opgebouwd voor hun live-dance shows. De groep weet het publiek op een naadloze reis te leiden, gevoed door invloeden uit hiphop, bass-music en future jazz. Ze brengen een orkaan van beats en naadloze overgangen, leidend van de ene climax naar de volgende.

De Verbluffende Verscheidenheid

Van de echoënde dub-jazz van Kosmo Sound tot de avant-pop van Sergeant, LeffingeLeuren viert de muzikale veelzijdigheid. Het festival zal dienen als de geboortegrond voor vele nieuwe werken, terwijl de jonge Belgische acts hun nieuwste creaties zullen introduceren. Het Antwerpse noiserock ensemble Fake Indians zal hun tweede album ‘Inforock’ presenteren, terwijl Echo Beatty, de alter ego van Annelies Van Dinter, het publiek zal trakteren op haar nieuwste album ‘Vision Glitch’.

Het Avondgloren

Het festival zal worden verlevendigd door het optreden van drie DJ’s, die met hun beats en ritmes zullen zorgen voor de perfecte afsluiting van elke festivaldag. Teddy Picker, Aroh en Cookies en Tyler zullen achter de draaitafels staan om het publiek tot in de vroege uurtjes aan het dansen te houden. Deelname aan LeffingeLeuren belooft een muzikale odyssee te zijn, een ontdekkingstocht langs de klanken van Tramhaus, Bar Italia, Pigs (x7), DIRK., King Hannah, The Hickey Underworld, Bolis Pupul, Peuk, Taqbir, Johannes Is Zijn Naam en Tamikrest.

TICKETS: Vrijdag en zondag: 33 euro, Zaterdag: 38 euro, Weekend: 72 euro, Camping dag: 10 euro
Camping weekend: 20 euro (alle kosten verbonden aan de ticketverkoop zijn inbegrepen in de prijs)

Meer info bij www.leffingeleurenfestival.be

( Tekst Andy Vermaut vanuit Londen en Serge Jansen van www.westnieuws.be )