Heropening van het verlevendigd sociaal restaurant in Zwevegem: meer dan een maaltijd

Het vernieuwde sociale restaurant in Zwevegem, gelegen naast het woonzorgcentrum Sint-Amand, heropent op 7 september. De vernieuwingen omvatten niet alleen een nieuw interieur met diverse zithoeken en tafels, maar ook een uitgebreide ruimte om meer bezoekers te verwelkomen. De ruimte dient ook als cafetaria en activiteitencentrum voor de bewoners van het woonzorgcentrum.

Het lint wordt doorgeknipt: een hernieuwd begin

Op de zevende dag van september, wanneer de klok elfmaal geslagen heeft, zal de glorieuze heropening van het vernieuwde sociale restaurant in Zwevegem plaatsvinden. Deze feestelijke gebeurtenis, georganiseerd door het lokale bestuur, nodigt niet alleen de trouwe restaurantbezoekers uit, maar verwelkomt ook hartelijk alle vertegenwoordigers van de pers om dit jubelende moment te vieren met een aperitief.

Treffende locatie en doel

Het sociale restaurant, perfect gelegen naast het woonzorgcentrum Sint-Amand op Otegemstraat 75, biedt meer dan alleen voeding voor het lichaam. Het is een ontmoetingsplaats, een plek van samenzijn waar mensen elkaar vinden voor een gezellige babbel. Want zoals het oude gezegde luidt: gedeeld eten smaakt beter, brengt mensen samen en bevordert de eetlust.

Binnen in vernieuwing: meer dan esthetiek

Het afgelopen jaar heeft het restaurant een grondige make-over ondergaan. Splinternieuw meubilair werd geplaatst en zelfs de aanrecht voor bediening vond een nieuwe plaats. Maar de vernieuwing gaat verder dan het uiterlijk alleen. Een mix van ronde en vierkante tafels in verschillende kleuren is nu te vinden, terwijl comfortabele zithoeken gecreëerd zijn om een huiselijk gevoel te geven. De ruimte is nu ruimer, ontworpen om meer bezoekers te verwelkomen aan de tafels.

Meer dan een restaurant: een ruimte van samenkomen

Niet alleen de bezoekers van het sociaal restaurant kunnen genieten van de nieuwe inrichting, maar ook de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum. Deze gedeelde grote ruimte dient verschillende doelen gedurende de dag. Het is een cafetaria voor bezoekers en een centrum voor verschillende activiteiten voor de bewoners van het woonzorgcentrum.

Blik op de toekomst

Ook de aangrenzende bar van het woonzorgcentrum zal begin 2024 een nieuwe look krijgen, in lijn met de hernieuwde inrichting van het sociale restaurant.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *