Heropening bezoekerscentrum Bulskampveld nodigt uit tot verbinding met de natuur

Het provinciedomein Bulskampveld nodigt uit tot een verrijkende ontdekkingstocht door de natuur met de heropening van zijn bezoekerscentrum en de lancering van de interactieve expo Roots. Deze tentoonstelling belooft een unieke belevenis waarbij de symbiose tussen bomen en zwammen, en de verbinding tussen mens en natuur centraal staan.

30 maart 2024, Provinciedomein Bulskampveld

Op zaterdag 30 maart onthulde het provinciedomein Bulskampveld het vernieuwde bezoekerscentrum met de lancering van de interactieve tentoonstelling Roots. Dit innovatieve project nodigt bezoekers uit om de diepe en wonderbaarlijke samenwerking tussen bomen en zwammen in de schijnwerpers te zetten.

Een ondergrondse reis door de natuur

De tentoonstelling Roots, die vanaf nu toegankelijk is voor het publiek, maakt het onzichtbare netwerk van communicatie en samenwerking in het bos tastbaar en zichtbaar. Bezoekers worden uitgenodigd om letterlijk onder de oppervlakte te duiken; liggend op comfortabele ligzetels daal je af naar een wereld waar de samensmelting van flora en fauna centraal staat.

Verkenning van flora en fauna

Roots biedt een boeiende vermenging van kunst, wetenschap en cultuur en belicht de intrinsieke verbinding tussen mens en natuur. De expo is een uitnodiging aan bezoekers van alle leeftijden om oude bossen, schilderachtige landschappen en de rijke verhalen die deze herbergen te ontdekken. Sta oog in oog met de natuurlijke wonderen, verdiep je in de inheemse flora en fauna, en laat je inspireren door duurzame initiatieven.

De expo is toegankelijk tegen een entreeprijs van 7 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. De jongste natuurliefhebbers, tot 6 jaar en begeleid door een volwassene, genieten gratis toegang.

Speciaal voor de jongste bezoekers onder de 9 jaar wordt er een verhalende zoektocht gelanceerd, ontworpen om het bos op een unieke en interactieve manier te verkennen.

Een centrum vol ontdekkingen

Na een uitgebreide renovatie staat het bezoekerscentrum klaar om zijn deuren te openen. Het centrum dient als startpunt voor informatie over het domein en de omgeving, met video’s over erfgoed en natuur en een boslabo waar de hartslag van bomen gemeten kan worden. Ambassadeurs van het Landschapspark Bulskampveld leiden bezoekers naar de meest betoverende plekken in de regio.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be