Herontwikkeling Violierenlaan in De Haan start in januari

In januari 2024 start de heraanleg van een deel van de Violierenlaan in De Haan, met plannen voor een nieuwe parkeerstrook, voetpad, en verbreding van de straat. Een informatievergadering voor bewoners is gepland op 14 december in OC ’t Schelpestik.

Datum en locatie: Maandag 20 november 2023, De Haan

Begin van een nieuw tijdperk: De transformatie van Violierenlaan

De Haan staat aan de vooravond van een belangrijke transformatie. In januari 2024 begint de langverwachte heraanleg van een deel van de Violierenlaan, een project dat belooft de uitstraling van de wijk Vosseslag ingrijpend te veranderen.

Deze herontwikkeling, geleid door Schepen van Openbare Werken Marleen De Soete, is niet zomaar een facelift van een straat. Het project omvat de volledige herinrichting van het stuk Violierenlaan tussen de Driftweg en Dunezwin. Met nieuwe parkeerstroken van grasbetontegels, een voetpad van betonstraatstenen, en een bredere straat, wordt de Violierenlaan een toonbeeld van modern stadsontwerp.

Buitengewone maatregelen

Voor deze verbreding werden enkele percelen, voorheen privé-eigendom, opgenomen in het openbaar domein. Dit gebeurde via artikel 13 van het decreet houdende de gemeentewegen, een unieke wettelijke stap die grondstroken die al dertig jaar publiek gebruikt worden, omvormt tot gemeentewegen. Deze tactiek toont de innovatieve aanpak van de gemeente in het omgaan met stadsontwikkeling.

De eindstreep in zicht

De voltooiing van de werken is gepland voor de zomer van 2024. Gedurende de uitvoering van dit project wordt de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt. Om de lokale gemeenschap adequaat te informeren, organiseert de gemeente een informatievergadering op donderdag 14 december om 19u30 in OC ’t Schelpestik. Deze ontwikkeling belooft niet alleen een vernieuwde uitstraling voor De Haan, maar staat ook symbool voor de toewijding van de gemeente aan een moderne en toegankelijke leefomgeving.

Contactgegevens: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieselotte Olders, Communicatieverantwoordelijke van de gemeente De Haan, via lieselotte.olders@dehaan.be.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be