Heraanleg van Ledegemse Meersen: een toekomstige groene oase

De Provincie West-Vlaanderen start met de heraanleg van de Ledegemse Meersen om meer ruimte te bieden voor recreatie en waterbuffering. De opening van het nieuwe provinciedomein is gepland voor het najaar van 2024.

Nieuw hoofdstuk voor West-Vlaanderen

De Ledegemse Meersen, het groene gebied verscholen tussen de Papestraat, de Kezelbergroute en de Heulebeek, staat op het punt om een indrukwekkende transformatie te ondergaan. Deze herinrichting, een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen, heeft als voornaamste doel om de regio te verrijken met ruimte voor zachte recreatie en verbeterde waterbuffering.

Van weilanden tot provinciedomein

Gelegen in de rustige gemeente Ledegem, staan de Ledegemse Meersen op de drempel van evolutie. Met de heraanleg willen de beleidsmakers van de provincie een domein creëren waar de harmonie tussen mens en natuur centraal staat. De plannen voorzien een opening in het najaar van 2024, waarbij het gebied zijn status als volwaardig provinciedomein zal dragen.

Ontmoeting met betrokkenen

Op woensdag 30 augustus, vanaf 9.45 uur, wordt er een bijzondere bijeenkomst georganiseerd bij de parking van het voormalige station van Ledegem. Hier zullen geïnteresseerden en pers samenkomen om de toekomstplannen van dit groene project nader te bespreken.

Bart Dochy, de burgemeester van Ledegem, zal de ochtend inluiden. Vervolgens geven gedeputeerden Bart Naeyaert, verantwoordelijk voor waterbeleid, en Jurgen Vanlerberghe, verantwoordelijk voor milieu, natuur en landschap, meer inzicht in de ambities en plannen voor de Meersen. Een vragenronde en fotomoment zullen de bijeenkomst afronden.

Contactgegevens

Bij vragen kunt u contact opnemen met Steven Leenknegt van de Dienst Strategie & Ontwikkeling – Communicatie via steven.leenknegt@west-vlaanderen.be of 0491 96 71 01.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be