De Johan Windelsprijs voor Henri Pollefeyt: Een leven van leiderschap en toewijding

In Tennisclub KTG Houtland werd de derde Johan Winkelprijs uitgereikt aan Henri Pollefeyt voor zijn jarenlange inzet en leiderschap in diverse organisaties en verenigingen in Torhout. In zijn dankwoord bracht hij een ode aan de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de gemeenschap.

Torhout, Tennisclub KTG Houtland, Warande

Een bijzonder eerbetoon

In de serene omgeving van de Tennisclub KTG Houtland, waar de bomen zachtjes ritselden en het publiek in gespannen afwachting zat, vond de derde uitreiking plaats van de prestigieuze Johan Windelsprijs. Ditmaal werd deze eer toegekend aan een man wiens bijdrage aan de gemeenschap niet onopgemerkt is gebleven: Henri Pollefeyt. Deze prijs, die eerder slechts tweemaal werd uitgereikt, is een erkenning voor leiderschap, visie en niet aflatende inzet voor de gemeenschap.

Een palmares om U tegen te zeggen

Henri’s leiderschapsvaardigheden werden niet alleen gedemonstreerd in zijn jarenlange voorzitterschap bij de Tennisclub KTG Houtland, maar ook in tal van andere initiatieven en instellingen. Zijn stempel op de VZW Nacht van Vlaanderen, zijn twee decennia aan het roer van de sportraad en zijn leiderschap bij Belgacom zijn slechts enkele van de vele vermeldingen op zijn indrukwekkende cv. Voeg daarbij zijn bijdrage aan de Belgische Zaalvoetbalbond, de Plaatselijke Brandverzekering Torhout en zijn rol in diverse raden en comités, en men begrijpt direct waarom hij als de laureaat werd beschouwd.

Een middag vol emotie en reflectie

Burgemeester Kristof Audenaert, met een waardige blik van respect en erkenning, nam het voortouw in het verwelkomen van de aanwezigen. De kern van de ceremonie kwam echter toen eerste schepen Lieselotte Denolf, op haar verjaardag, de felbegeerde Johan Windels prijs – met de iconische pentekening van O-Sekoer – overhandigde aan een zichtbaar ontroerde Henri.

De afsluitende woorden kwamen van eerste gedeputeerde Bart Naeyaert, die de aanwezigen meenam op een reis van reflectie en overdenking. Maar het was Henri’s eigen dankwoord dat het meest resonantie vond bij de aanwezigen. In zijn woorden wierp hij een welverdiend licht op de “onbezongen” helden van onze samenleving – de vrijwilligers.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be