Hartverscheurende Ramp in Rijselstraat in Wijtschate: Brand Verslindt Voertuigen en Woningen, Eén Dode Bevestigd

Vroege Oproep van de Brandweer

In een onrustige ochtendscène om 8u24 werd de Brandweer Westhoek opgeroepen voor een verschrikkelijke voertuigbrand in de Rijselstraat, een rustige woonwijk in Wijtschate.

Felle Vlammen en Verwoestende Schade

Bij aankomst van de eerste ploegen stonden ze oog in oog met een angstaanjagende inferno. Een bestelwagen en een vrachtwagen waren volledig in vlammen opgegaan. De vlammenzee had echter ook zijn weg gevonden naar twee nabijgelegen woningen, die al serieus aangetast waren door de brand. Een derde woning was nog steeds in gevaar, en werd op dat moment nog geblust.

Een Tragische Balans

Het menselijke leed is onmetelijk. Eén persoon werd zwaargewond met brandwonden afgevoerd naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Een buurtbewoonster liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse verzorgd. Het meest tragische nieuws is echter het overlijden van een persoon ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is tot op heden nog niet vastgesteld.

Gemeenschap in Actie

In deze chaotische situatie heeft de lokale gemeenschap samengewerkt om de getroffenen te helpen. Een twaalftal buurtbewoners worden opgevangen in een nabijgelegen zaal van Wijtschate. De naburige gemeente Heuvelland heeft noodwoningen ter beschikking gesteld voor de getroffen bewoners. Deze solidariteit toont de sterke banden binnen deze gemeenschap.

Verkeersverstoringen en Oproep tot Voorzichtigheid

Als gevolg van de brand zal de Rijselstraat naar verwachting voor de rest van de dag afgesloten zijn voor alle verkeer. Automobilisten worden verzocht om alternatieve routes te vinden en geduldig te zijn, aangezien de hulpdiensten hun werk doen om de veiligheid van de bewoners te verzekeren.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog gaande. Hoewel de materiële schade enorm is, is het verlies van een leven een herinnering aan de verwoestende kracht van vuur. Laten we in deze tijden extra alert zijn op brandveiligheid en onze dierbaren dichtbij houden.

( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )