Harmonie van het Hart: Het Epos van Waves Festival

Hoofdstuk I: Het ontstaan van een familietraditie

Zondag, de dag waarop de maan haar licht teruggeeft aan de zon, is het toneel voor een groots evenement. Vijf jonge visionairen, afkomstig uit de charmante gemeenschappen van Adinkerke en De Panne, bundelen hun krachten onder de naam Waves Festival. Het is een feest dat bedoeld is voor iedereen – een festival dat op 23 juli 2023 het adembenemende natuurdomein de Vijvers Markey in Adinkerke, De Panne zal transformeren tot een feestterrein.

Na het succes van hun debuut het vorige jaar, staan de vijf organisatoren – Andreas, Bert, Donovan, Nathanaël en Robbe – te trappelen om hun unieke evenement opnieuw tot leven te brengen. Ze herinneren zich hun eerdere succes, gesitueerd op het majestueuze strandlandschap, met een nostalgie die verzacht wordt door hun verwachtingen voor het huidige jaar.

“We hebben een nieuwe, even unieke locatie gevonden bij de pitten in Adinkerke. In samenspraak met de gemeente hebben we dit fantastische landschap voor ons festival kunnen verwerven”, onthult Robbe Timmerman, de stem van het organisatieteam.

Voor de gemakkelijke reis van de inwoners, vakantiehuiseigenaren en toeristen tussen De Panne en Adinkerke, biedt het Waves Festival een gratis pendeldienst. Elk uur vertrekt een treintje vanaf het gemeentehuis richting de Vijvers Markey, wat de veilige thuiskomst na het festival garandeert.

De Symfonie van de Lokale Helden

Het kloppende hart van elk festival is zijn muziek, een feit dat het Waves Festival-team ter harte heeft genomen. De organisatie zet zich in voor lokale bands, waarbij ze niet alleen gevestigde namen, maar ook nieuw talent een kans geven om te schitteren op hun podium.

“Bands zoals LunAcoustic, Boundless en The Kicks zullen het podium delen met gevestigde namen zoals Edje Ska & The Pilchards, Steam! en Sledgehammer. Allen zullen ze met hun aanstekelijke hits van toen en nu zorgen voor een festival vol dans en meezingplezier”, verduidelijkt Andreas Viaene.

Een Festival voor Iedereen

Naast de muzikale bekoringen, biedt het Waves Festival ook een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Bert Lecomte geeft een voorproefje: “Van springkastelen en schminken tot Archery Tag en dansdemonstraties, er is voor elk wat wils. We houden enkele verrassingen achter de hand, dus kom op 23 juli en ontdek ze zelf!”

Verenigd in Vreugde

Het Waves Festival is ontstaan uit een samenwerking tussen de Waves VZW, Visit De Panne en de gemeente De Panne, die zowel financiële als logistieke ondersteuning bieden. “Onze missie is om iedereen een geweldige dag te bezorgen. Kinderen onder 12 jaar krijgen gratis toegang en voorverkoopkaartjes zijn slechts 5 euro”, onthult Donovan Marboux.

Een Duurzame Belofte

Nathanaël Vercooren voegt toe: “Wij streven naar duurzaamheid door zoveel mogelijk bezoekers aan te moedigen om met de fiets te komen, en door herbruikbare bekers te gebruiken en afval te minimaliseren.”

Het Waves Festival belooft een unieke ervaring vol muziek, plezier en verbondenheid. Voor meer informatie of om tickets te kopen, bezoek www.wavesfestival.be. We zien je graag op 23 juli bij de Vijvers Markey. Welkom bij de familie.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *