Harelbeke viert met culinaire hoogstandjes

Op 30 september 2023 transformeert het Marktplein van Harelbeke tot het epicentrum van culinaire verrassingen met de derde editie van het foodtruckfestival. Klanten die lokaal winkelen, kunnen vanaf 16 september kortingen verzamelen voor het evenement. Dit initiatief is een blijk van waardering van het handelscomité Harelbeke voor hun trouwe klanten. Daarnaast staat er op 1 oktober een verandering op de agenda voor de beroemde Marktfrituur in Harelbeke. Na bijna 30 jaar dragen Curd en Ann de leiding over aan het enthousiaste duo, Merel en Stef.

Zaterdag 30 september 2023, 17u, Marktplein, Harelbeke

Zaterdag wordt het Marktplein van Harelbeke de locatie voor de derde editie van het foodtruckfestival, een initiatief van het handelscomité Harelbeke. Het festival start op 30 september om 17u.

Olivier De Block, de gedreven voorzitter van het handelscomité, zegt: “Ons doel is om lokaal winkelen te promoten en tegelijkertijd onze klanten te bedanken voor hun continue steun.” Vanaf 16 september kunnen klanten bij deelnemende winkels bonnen verzamelen die korting geven bij het foodtruckfestival. Hoe meer je koopt, hoe meer je bespaart.

Kathleen Duchi, de schepen met een voorliefde voor de lokale economie, voegt toe: “Eten en muziek brengen mensen samen.” De band d’Introots zal vanaf 20u voor muzikaal entertainment zorgen.

Mocht het weer niet meezitten, dan is er een grote tent waar bezoekers kunnen schuilen en genieten van de heerlijke gerechten van de foodtrucks.

Verandering met respect voor traditie

Zondag 1 oktober 2023, Marktfrituur, Harelbeke

Het tijdperk van Curd en Ann bij de bekende Marktfrituur in Harelbeke komt ten einde. Na bijna 30 jaar geven zij de frituur over aan Merel en Stef. Deze twee zijn enthousiast en vastberaden om de tradities voort te zetten.

Merel, die eerder al met Curd en Ann heeft samengewerkt, is bekend met de kneepjes van het vak. Schepen Kathleen Duchi is positief: “Wat blijft, is de vertrouwde kwaliteit en smaak.”

Contact en meer informatie:

Kathleen Duchi, schepen van lokale economie, kathleen.duchi@harelbeke.be of 0479 659 197 Wouter Depuydt, beleidsmedewerker lokale economie, wouter.depuydt@harelbeke.be of 056 733 414 www.shoppeninharelbeke.be | www.facebook.com/shoppeninharelbeke | www.weekendvandeklant.be/handelaar/schrijf-je-in/

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *