Gouden Revitalisering: Atletiekpiste van Hooglede ondergaat majestueuze metamorfose

De zonsopgang van een Nieuw Sporttijdperk

De hemelse ochtendzon van Hooglede-Gits gaat weldra op over een volledig vernieuwde atletiekpiste. Sinds 1999 is het de gemeente die met eervolle toewijding zorgt voor het beheer van de sportinfrastructuur binnen de muren van Groep Gidts’ domein (Dominiek Savio Instituut). De kroonjuweel van deze inzet, de trotse atletiekpiste van 400 meter, heeft helaas haar beste tijd gehad. Het oppervlaktewater en haar koppige weigering om af te voeren, samen met de vele oneffenheden en wielsporen door intensief gebruik, hebben de eens zo trotse grond tot een veld van uitdagingen gemaakt.

Bundeling van Krachten: Een Geschenk van Sport Vlaanderen

Op 1 juli 2022 gaf de Vlaamse Regering groen licht aan het subsidiereglement voor investeringen in atletiekpistes. Sport Vlaanderen, de gulle weldoener, zegde toe om 60% van de renovatiekosten te subsidiëren voor gemeenten en organisaties die de vernieuwing van atletiekpistes via de organisatie zelf wilden aanpakken. De moedige gemeente Hooglede, altijd bereid om de handschoen op te nemen, besloot om het dossier in te dienen voor de atletiekpiste bij Groep Gidts.

Het Nieuwe Hoofdstuk: Een Welverdiende Facelift

Als een langverwachte zomerbries kwam op 27 juli het positieve nieuws van Sport Vlaanderen: ons dossier werd met vreugde goedgekeurd. De geraamde totale kostprijs van de verbluffende renovatie is vastgesteld op €434.495,85, waarvan een adembenemende subsidie van €260.697,51 voorzien is.

Op naar de Toekomst: De Belofte van een Nieuwe Piste

In deze sfeer van vreugdevolle verwachtingen ligt de belofte om binnenkort met de nodige voorbereidingen te beginnen. De werken zullen in gang worden gezet, wat betekent dat zowel de onvermoeibare atletiekclub AVRAHG als de vele recreatieve gebruikers binnen een goed jaar kunnen genieten van een gerenoveerde atletiekpiste.

Wat vroeger een sportieve strijdplaats was, gehavend door jaren van intensief gebruik, zal nu transformeren tot een gloednieuwe piste – een loper’s paradijs, klaar om nieuwe verhalen van moed, kracht en overwinning te schrijven.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )