Gouden klanken tussen Bourgondische muren in de stad aan de Ijzer, Diksmuide

In het Bourgondisch Schild te Diksmuide werd een gewone maandagmiddag getransformeerd tot een muzikaal spektakel met optredens van Paul Bruna en The Royal Gents. Tussen de sets door werd het publiek getrakteerd op versgebakken taart en koffie.

Onder de beschermende stenen van het Bourgondisch Schild te Diksmuide, beleefden de aanwezigen op een doorsnee maandagnamiddag een moment van betoverende harmonie. In de zaal, waar de verwachting als een gloed schitterde, beheerste de Middelkerkse zanger Paul Bruna het podium. Zijn met passie doordrenkte stem voerde het publiek mee op een tocht van verlangen en verwondering. Elke noot leek te zweven, teder de ziel van de luisteraars rakend.

https://youtu.be/Cu-F2IIq3EQ

Een jubilerend echtpaar van 53 jaar werd getrakteerd op een persoonlijk lied, terwijl een 73-jarige dame haar stem mocht lenen aan een duet, tot groot vermaak van de aanwezigen, want deze vrouw kon wel echt heel goed zuchten en kreunen.

Pauze van verleidelijke geuren

https://youtu.be/2LmxidTOxXo

Toen het muzikale delirium even verstomde, vulde de zaal zich met de verleidelijke geur van versgebakken taart en vers gezette koffie – een moment van rust en belofte dat het muzikale feest nog niet voorbij was. De bediening en de organisatie was echt op en top, want alles ging er heel vlot. Chapeau voor de mensen achter de organisatie en de mensen van het Bourgondisch schild, een begrip in Diksmuide en in omstreken.

https://youtu.be/OWc7TBn2-JQ

Harmonie in duovorm

https://youtu.be/HUX3EIQNnx8

The Royal Gents, bestaande uit Greg en Jason Bradley, pakten het estafettestokje op. Eerst Greg, gevolgd door Jason en vervolgens samen, als in een dans, vulden ze de ruimte met hun harmonie. Met het gemak en de charme van ware artiesten brachten zij de zaal opnieuw tot leven. Ze hadden maar één missie: hun publiek koesteren met hun talent, hen entertainen en een middag bieden om te herinneren.

https://youtu.be/_TEWKP6gAYY

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen en Christel Verbeeke van www.westnieuws.be )