Gloed en traditie: De transformatie van Chocolatier Van Nevel

Op 27 oktober onthulde de Woumenweg in Diksmuide de vernieuwde chocolatier Van Nevel. De trotse eigenaren, Mieke Vanrobaeys en Jeroen Bailleul, vierden dit moment samen met Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke. Naast hun beroemde chocolade staat Van Nevel ook bekend om hun ambachtelijk ijs, wat zij in de zomer aanbieden via een vloot van ijswagens in Middelkerke.

In het hart van Diksmuide, langs de schilderachtige Woumenweg, onthulde zich op de zachte avond van 27 oktober een nieuw, stralend juweel: de volledig vernieuwde chocolatier Van Nevel. In de schemering, wanneer de eerste sterren aan de hemel verschenen, werd het licht geworpen op de fonkelnieuwe etalage, waarachter de belofte van zoete verleidingen schuilde.

Een plechtig moment van samenzijn

Centraal in deze viering stonden de bezielde zaakvoerders Mieke Vanrobaeys en Jeroen Bailleul, vergezeld door hun dierbare dochters, Leontien en Paulien Bailleul. Maar deze avond kreeg een extra dimensie door het bezoek van een oude vriend, niemand minder dan Jean-Marie Dedecker, de trotse burgemeester van Middelkerke. Zijn rol? Het ritueel van het lint doorknippen, een gebaar dat zowel de vernieuwing als de eerbied voor traditie belichaamde.

Meer dan enkel chocolade

Hoewel de verleidelijke geur van chocolade in de lucht hing, herbergt Van Nevel nog een andere expertise. Hun meesterschap strekt zich ook uit tot het vervaardigen van ambachtelijk ijs, een kunst die even tijdloos is als hun chocolade. En wanneer de zon haar hoogtepunt bereikt in de zomermaanden, verspreidt hun zoete kunst zich verder dan alleen Diksmuide. Met een vloot van acht ijswagens trekken ze door de velden, tot bijna elke camping in Middelkerke. Het is dan ook geen verrassing dat Dedecker, gecharmeerd door hun ondernemersgeest en misschien ook een beetje door hun ijs, het paar die avond vereerde met zijn aanwezigheid.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be