Glasbreuk en ontwortelde dromen: padelvelden De Pluimen trotseren opnieuw de storm

Sportpark De Pluimen in Diksmuide werd opnieuw getroffen door stormschade. De padelvelden van club De Maene, die eind 2021 werden aangelegd, zagen voor de tweede keer in korte tijd hun glazen omheining bezwijken onder de kracht van de natuur. De schade, hoewel beperkter dan bij de vorige storm, herinnert aan de kwetsbaarheid van onze constructies en de veerkracht die nodig is om telkens weer op te staan.

In de schaduw van de herfst, waar de wind zich meester maakt van de stilte, werd sportpark De Pluimen in Diksmuide opnieuw het toneel van een strijd tegen de elementen. Een strijd die het padelveld, met zijn glanzende omheining als een breekbare grens tussen spel en storm, ditmaal niet ongeschonden doorstond.

Een herhaling van zuchten

Niet langer dan een jaar geleden, toen de velden van padelclub De Maene nog maar net hun eerste spelers hadden verwelkomd, liet storm Eunice een spoor van vernieling achter. Het glas, dat als een kristallen wachter rondom de velden stond, werd meedogenloos weggeblazen. De echo’s van die dag resoneren nog steeds in de harten van de clubleden.

De wederopbouw en de nieuwe tegenslag

Met vastberadenheid werd de schade hersteld, de velden herrezen uit de chaos als feniksen uit hun as. Doch, op een donderdagmiddag, met de herinnering aan de vorige storm nog vers in het geheugen, werd de club wederom geconfronteerd met de furie van de natuur. Een glazen omheining gaf zich over aan de rukwinden, en als een waterval van scherven stortte het glas neer op het speelveld.

De schade: een beperkt verdriet

Hoewel de schade ditmaal beperkt bleef tot één enkel veld, is het een herinnering aan de kwetsbaarheid van onze creaties tegenover de krachten van Moeder Natuur. Het is een verhaal van veerkracht en de onvermijdelijke confrontatie met de heropbouw die volgt na elke storm.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be