Gistelse wegen getuigen van onverantwoord rijgedrag

12 september 2023, Gistel: De rust van de vroege avonduren in Gistel werd onlangs ruw verstoord door enkele verontrustende verkeersincidenten, waaruit blijkt dat rijden onder invloed nog steeds een ernstige zorg is.

Ongrijpbare risico’s op de Oostendse Baan


Gistel, Oostendse Baan, 12 september 2023, 17.12u – De waakzame ogen van Ploeg Kouter merkten een auto op die onzeker over de weg zwalkte, alsof de wagen een eigen wil had. Bij het aanhouden van het voertuig bleek de 64-jarige bestuurster uit Koekelare onder de sluier van alcohol te rijden. Na een positieve ademtest werd haar rijbewijs zonder pardon voor vijftien dagen ingetrokken. De invloed van alcohol op het menselijk beoordelingsvermogen blijft een confronterend en filosofisch debat, waarbij de grenzen tussen keuze en impuls vervagen.

Zigzaggende chaos op de Brugse Baan


Gistel, Brugse Baan, 12 september 2023, 19.54u – Niet veel later was Ploeg Kouter getuige van een ander verkeersincident. Een wagen leek een dans uit te voeren over de weg, zigzaggend en met uitstapjes naar het fietspad. Achter het stuur zat een 36-jarige man uit Oostende, die eveneens de invloed van alcohol niet kon ontkennen. Zijn rijbewijs ontbrak tijdens de controle, wat resulteerde in het inhouden van zijn voertuig voor zes uur. De psychologische impact van dergelijke incidenten op de gemeenschap kan niet worden onderschat. Rijden onder invloed is niet alleen een direct gevaar voor de bestuurder en andere weggebruikers, maar draagt ook bij aan een cultuur van angst en wantrouwen op onze wegen.

Onzichtbare dader in Torhout


Torhout, Vredelaan, 13 september 2023, 09.55u – De ochtend daarop werd Torhout opgeschrikt door de sporen van een ander incident. Een naamloos voertuig had een distributiekast aangereden en vervolgens het toneel verlaten, alsof het zich wilde onttrekken aan de ogen van de samenleving. Fluvius kwam ter plaatse voor de nodige herstellingen. Het feit dat iemand de verantwoordelijkheid ontloopt, roept sociologische vragen op over onze maatschappelijke normen en waarden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be