Gezocht: hart voor natuur in horeca bij kinderboerderij De Lange Schuur

Dit artikel beschrijft de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor de cafetaria van Kinderboerderij De Lange Schuur in Oostende. De boerderij, een centrum voor natuur- en landbouweducatie, biedt een unieke kans voor ondernemers met een passie voor duurzaamheid en gemeenschap.

Datum en Locatie: Oostende, 21 november 2023

Vernieuwing bij De Lange Schuur

In Oostende is Kinderboerderij De Lange Schuur, een geliefde bestemming voor jaarlijks duizenden bezoekers, op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun recent vernieuwde cafetaria. Potentiële kandidaten kunnen tot 12 januari 2024 hun voorstel indienen, met de kans om deel uit te maken van een bloeiende gemeenschap die educatie en natuur hoog in het vaandel draagt.

Educatieve en recreatieve trekpleister

De boerderij is niet alleen een plek waar kinderen en volwassenen kunnen genieten van de natuur, maar ook een educatief centrum waar jaarlijks ongeveer tienduizend kinderen leren over landbouw en natuur. Daarnaast fungeert de locatie als een belangrijk knooppunt voor wandel- en fietsroutes, wat bijdraagt aan een constante stroom van bezoekers.

Samenwerking met Buitengoed Oostende

De beheerders van de kinderboerderij, Buitengoed Oostende vzw, zetten zich in voor natuurbeheer, duurzame landbouw, en natuur- en landbouweducatie. De nieuwe uitbater van de cafetaria zal nauw samenwerken met deze organisatie, om zo een aanvullend en verrijkend aanbod te bieden aan de bezoekers.

Een duurzame toekomst

De concessie voor de uitbating van de cafetaria is een kans voor een langdurige samenwerking, met een initiële looptijd van negen jaar en opties voor verlenging. Dit biedt perspectief voor ondernemers die deel willen uitmaken van een gemeenschap die zich inzet voor duurzaamheid en educatie.

Steun van de stad

Schepen van Mens en Milieu, Silke Beirens, onderstreept het belang van de kinderboerderij binnen de groene ontwikkelingen van Oostende. De ideale uitbater combineert zakelijk inzicht met een passie voor natuur, kinderen en dieren.

Meer informatie en aanmeldingsprocedure

Geïnteresseerden kunnen alle nodige informatie vinden op de website www.buitengoed.be, met details over de concessie en de aanmeldingsprocedure. De deadline voor het indienen van offertes is 12 januari 2024.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be