Gezamenlijke Veiligheidsinspanning Levert Lovenswaardige Resultaten op in Middelkerke

Uitzonderlijke Samenwerking voor Openbare Veiligheid

De lokale politie van Middelkerke heeft vrijdagavond een belangrijke stap gezet in de handhaving van de veiligheid en rechtshandhaving. In een uitzonderlijke samenwerking met de Politiezone Grensleie, De Lijn en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), hebben ze een grootschalige operatie uitgevoerd gericht op het tegengaan van alcohol en drugs in het verkeer. Deze gezamenlijke actie heeft aangetoond dat de overgrote meerderheid van de bestuurders zich strikt houdt aan de regelgeving, wat bemoedigend is voor de inwoners en autoriteiten van Middelkerke. Deze operatie omvatte controleposten op meerdere locaties, waaronder de Torhoutsesteenweg, de Zeedijk en de Diksmuidestraat. Naast de algemene verkeersveiligheidscontroles was er een specifieke focus op het gebruik van alcohol en drugs. Bijzonder was de aanwezigheid van een speciaal opgeleide drugshond aan boord van de kusttram, wat getuigt van het diepgaande en uitgebreide karakter van deze actie.

Handhaving van de Verkeerswetten: een Gemeenschappelijke Verantwoordelijkheid

Van de 125 gecontroleerde bestuurders hielden 119 zich volledig aan de verkeerswetten door nuchter achter het stuur te zitten. De minderheid van de overtreders, vier bestuurders die positief testten op alcohol en twee op drugs, moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Dit benadrukt de strikte nultolerantiebeleid van de politie ten aanzien van rijden onder invloed. Bovendien hielp de inzet van de drugshond om een grondige controle uit te voeren op de aanwezigheid van verdovende middelen in de voertuigen. Het was verheugend om te zien dat deze controles niet tot enige vondst van illegale substanties leidden. Helaas werden tijdens deze actie ook 5 bestuurders betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden, en 4 bestuurders die zonder de benodigde verzekeringsdekking reden, waardoor het belang van voortdurend bewustzijn van verkeersregels onderstreept wordt.

Openbaar Vervoer: Intensieve Toezicht en Handhaving

Op de kusttram, een essentieel onderdeel van het openbaar vervoer in Middelkerke, werden 681 passagiers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Ondanks de inzet van controleurs leidde dit helaas tot 146 processen-verbaal voor zwartrijden, wat het belang van betalen voor de openbare diensten onderstreept. Daarnaast heeft de DVZ tijdens deze gezamenlijke operatie twee individuen geïdentificeerd die zich illegaal op het grondgebied bevonden. Deze personen hebben inmiddels het bevel gekregen om het grondgebied te verlaten.

Sterke Gemeenschap, Veilige Gemeenschap

Deze gecoördineerde en intensieve operatie is een lichtend voorbeeld van hoe samenwerking tussen verschillende instanties kan leiden tot uitstekende resultaten in de handhaving van de veiligheid en openbare orde. Het succes van deze actie toont duidelijk aan dat de Middelkerkse politie en haar partners een krachtige bijdrage leveren aan het creëren van een veilige en respectvolle gemeenschap. Het is een bemoedigende stap naar een veiliger Middelkerke voor iedereen. ( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *