Geweldsescalatie in Supermarkt: Persoon Gewond Bij Vechtpartij in Poperinge

De politiezone Arro Ieper ontving maandag om 18:10 uur een melding van een vechtpartij in de Colruyt-supermarkt aan de Duinkerkestraat in het centrum van Poperinge. Het incident resulteerde in beschadigde winkelproducten en een persoon raakte gewond. Een ooggetuige plaatste een video van het incident op sociale media.

Het Incident

Rond 18:00 uur brak er een gevecht uit tussen twee mannen van buitenlandse afkomst. Klanten, waaronder kinderen, raakten in paniek toen de mannen met voorwerpen zoals melkflessen, potten en snijplanken begonnen te gooien die ze in de winkelrekken vonden. Het incident leidde tot schade aan verschillende winkelproducten.

Een Interventie van Omstanders

Enkele moedige klanten, waaronder een man die zijn zwangere partner probeerde te beschermen, kwamen tussenbeide in een poging om de vechtende mannen uit elkaar te halen.

Mogelijke Oorzaak van het Conflict

Het conflict zou zijn ontstaan door een familiekwestie, hoewel dit niet verder werd bevestigd.

Gevolgen en Politie-interventie

Een van de vechtende mannen raakte gewond aan het hoofd. De politie bevestigde dit, maar er werden geen arrestaties verricht. Het parket van West-Vlaanderen meldt dat de betrokken personen zullen worden verhoord en dat het dossier vervolgens zal worden overgedragen voor verdere actie.

Veilige openbare ruimtes?

Het incident in de supermarkt van Poperinge legt de urgentie bloot van het aanpakken van publieke geweldplegingen. Het is van vitaal belang dat mensen zich veilig voelen in openbare ruimtes zoals supermarkten. Hoewel het incident zonder verdere escalatie werd opgelost, is er een dringende behoefte om dit soort gedrag te voorkomen en de schuldigen verantwoordelijk te houden. Het onderzoek naar dit incident loopt nog.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *