Geschiedenis van geweld: Kortrijkse man ontvangt mildere straf na herhaalde mishandeling van zijn vriendin

Een 32-jarige man uit Kortrijk kreeg een gevangenisstraf van 13 maanden en een boete van 800 euro wegens mishandeling van zijn partner. Er waren eerdere beschuldigingen, maar niet alle beschuldigingen werden bewezen, wat resulteerde in een mildere straf dan geëist.

Een 32-jarige man uit Kortrijk kreeg een gevangenisstraf van dertien maanden en een boete van 800 euro wegens het mishandelen van zijn vriendin. Deze vonnis voegt zich bij een reeks eerdere veroordelingen. Ondanks de ernst van de beschuldigingen kreeg de man een mildere straf dan oorspronkelijk geëist, aangezien niet alle feiten bewezen werden geacht.

De daad en de gevolgen

Op 16 april van het voorgaande jaar vond in een appartement in Kortrijk een gewelddadige confrontatie plaats. De man duwde zijn partner tegen een kast, sloeg haar en vernielde een vuilnisbak. Hoewel het werd beweerd dat hij haar met een mes bedreigde, ontkende de beklaagde dit. Op die dag hadden beiden cocaïne gebruikt.

Herhaaldelijk wangedrag

Na het incident werd de man snel onder voorwaarden vrijgelaten. Echter, korte tijd later veroorzaakte hij weer problemen bij zijn voormalige partner. De aanklager merkte op dat de man herhaaldelijk zijn voorwaarden heeft geschonden. Toch kreeg hij een mildere straf, dan er werd geëist.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be