Geen activiteiten en evenementen tot eind juni in Torhout

Het Torhouts schepencollege : Alle activiteiten en evenementen georganiseerd door het lokaal bestuur of die plaatsvinden in infrastructuur van de stad tot eind juni, worden geannuleerd. Dit houdt in dat ook de jaarlijkse Batjes en Paardenmarkt niet kunnen doorgaan.

Alle activiteiten en evenementen tot eind mei waren reeds geannuleerd, o.a. Feest in ‘t Groen kan daardoor niet doorgaan. Nu wordt die beslissing dus doorgestrokken tot eind juni. Ook de musea en binnenaccommodaties blijven gedurende die periode gesloten.

“Het is met spijt in het hart, maar we moeten deze maatregelen nemen in het kader van de coronacrisis. We beseffen dat dit een harde noot is om te kraken voor iedereen die er naar uitkeek om deel te nemen aan de evenementen en activiteiten, maar we willen er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in Torhout tot een minimum te beperken. Om onze onderwijs maximaal te ondersteunen, houden we onze stedelijke binnenaccommodaties prioritair beschikbaar voor de scholen” zegt burgemeester Kristof Audenaert.

De stad roept privé-organisatoren op om goed na te denken of de geplande activiteiten en evenementen noodzakelijk zijn en niet uitgesteld kunnen worden. Bij de organisatoren van o.a. De Nacht van Vlaanderen viel die beslissing al, Ze lieten ons weten dat de 41ste editie geannuleerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *