Geannuleerde studiereis brengt geld in het laatje voor onderzoek naar COVID-19

Zestien derdejaars studenten verpleegkunde van de Hogeschool Vives Kortrijk, zouden op 21 maart vertrokken zijn naar Roemenië. In de steden Boekarest, Brasov en Cluj zouden ze contact hebben met plaatselijke verpleegkunde studenten en ook aan den lijve ondervinden hoe het werk er in de Roemeense ziekenhuizen uitziet. De studenten hebben hier een volledig schooljaar naartoe geleefd. Ze hebben hard moeten werken om al het geld bijeen te sprokkelen en om de studiereis zelf te organiseren. COVID-19 stak hier echter een stokje voor. Eén week voor het vertrek kregen de studenten het spijtige nieuws dat de studiereis niet kon doorgaan.

Wat met het geld?

De studenten hebben heel wat geld ingezameld. Zo kregen ze steun van een 10-tal sponsors en organiseerden zij een taartverkoop, croque monsieursverkoop, pannenkoekenverkoop en een spaghettiavond. Naast al dat eten verkochten zij ook verpleegkundige gadgets aan medestudenten. Een deel van de centen, zo’n €3500, konden de studenten na de annulatie van de reis recupereren, dit schenken ze graag aan enkele goede doelen. Zo heeft het geld toch nog een correcte eindbestemming, aldus de studenten.

Samen tegen corona

Ondanks dat het coronavirus roet in het eten gooide voor hun studiereis, willen ze met veel plezier hun opbrengst schenken voor onderzoek naar het COVID-19 virus. Met een ander deel van de centen steunen ze ook nog twee goede doelen in Roemenië zelf. Shelter House werkt projecten uit om de armoede bij de Roma-populatie te verlagen. MagiCamp is een NGO in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, deze organisatie organiseert zomerkampen voor weeskinderen of kinderen met kanker.

Met dank aan de sponsors: MV Poorten, Talent in Motion, Govaere Bouw NV, Recywood, Randstad, Stethoscoopwinkel, Rony Vermeire, Lindsey Vanhaverbeke, Wit-Gele Kruis, Jeffrey Carnoy, Cachets Events en Steve Vandeplasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *