Frisse en vooral ongedwongen ontdekkingstocht door Diksmuide met Jurgen en Kurt Vanlerberghe

Jurgen en Kurt Vanlerberghe leidden een informatieve wandeling door Diksmuide, gericht op natuurbehoud en lokale betrokkenheid, waarbij de nadruk lag op het belang van politieke inzet en burgerparticipatie voor het welzijn van de regio.

Diksmuide, 21 april – Vandaag leidden Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde bij de Provincie West-Vlaanderen, en Kurt Vanlerberghe, gemeenteraadslid in Diksmuide, een informatieve wandeling door hun geboortestreek, de Westhoek. Dit evenement was onderdeel van een reeks tochten waarin beide politici de lokale bevolking en geïnteresseerden meenemen op een tocht van ongeveer vijf kilometer. Het was een gezellige manier om Diksmuide om deze manier wat beter te leren kennen.

Natuur en leefbaarheid centraal

Tijdens de wandeling, die startte om negen uur ‘s ochtends, bespraken de Vanlerberghe neven de verschillende initiatieven en projecten die de afgelopen jaren in Diksmuide zijn gerealiseerd.

Met een focus op de natuur en de leefbaarheid van de regio, belichtten zij hoe belangrijk het is om voldoende groen en recreatieruimte te behouden. We hadden geluk met het weer, want de buien hielden op bij de start van de wandeling, wel hadden we af en toe te kampen met felle wind.

Belang van lokale betrokkenheid

Jurgen en Kurt benadrukten het belang van politieke inzet en burgerparticipatie. Ze legden uit hoe lokale inspanningen kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van leven en milieu. Het gesprek richtte zich ook op toekomstige uitdagingen en de benodigde oplossingen om Diksmuide leefbaar en aantrekkelijk te houden.

Samen vooruit

De ‘Stap mee’-wandelingen zijn niet alleen bedoeld om de prachtige natuur van West-Vlaanderen te verkennen, maar ook om een platform te bieden voor dialoog en uitwisseling van ideeën tussen de beleidsmakers en burgers. Het doel is om samen naar oplossingen te zoeken die ten goede komen aan de gehele gemeenschap. Zo stonden we ook stil bij verschillende projecten die Diksmuide doen bewegen, gaande van privé projecten tot publieke projecten die de verkeersveiligheid in de stad ten goede moeten komen.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Vooruit)

Jurgen Vanlerberghe is sinds december 2018 actief als gedeputeerde voor de provincie West-Vlaanderen, vertegenwoordigend Vooruit. Hij beheert een breed scala aan verantwoordelijkheden, primair gericht op het bevorderen van een duurzame leefomgeving en het integreren van geavanceerde technologieën voor de ontwikkeling van de provincie. Hieronder een overzicht van zijn kernbevoegdheden:

Milieu, Natuur en Landschap

Jurgen Vanlerberghe zet zich in voor duurzame ontwikkeling en een doordacht natuur- en groenbeleid. Hij overziet beheer van provinciale domeinen, ontwikkeling van groene assen, en bevordering van natuur- en milieueducatie. Zijn inzet strekt zich ook uit tot het klimaatbeleid, met aandacht voor zowel regionale als stadslandschappen en de ondersteuning van verschillende bosgroepen.

Informatietechnologie

Jurgen speelt een cruciale rol in de digitale transformatie van de regio West-Vlaanderen. Zijn takenpakket omvat ICT, technische en informatiearchitectuur, en de implementatie van Geographic Information Systems (GIS) en datawarehousing. Deze technologieën zijn fundamenteel voor het optimaliseren van strategische en operationele projecten binnen de provincie.

Mobiliteit

Op het vlak van mobiliteit focust Jurgen Vanlerberghe op het verbeteren van wegen, trage wegen, en fietspadennetwerken. Deze initiatieven zijn essentieel voor het bevorderen van duurzame mobiliteitsoplossingen en het verhogen van de verkeersveiligheid in de regio.

Landinrichting

Jurgen Vanlerberghe beheert diverse landinrichtingsprojecten die cruciaal zijn voor het bewaren van de ecologische balans en het stimuleren van de economische ontwikkeling in landelijke gebieden van West-Vlaanderen.

Kurt Vanlerberghe: Oppositieleider in Diksmuide

Kurt Vanlerberghe speelt een belangrijke rol in de lokale politiek van Diksmuide als de oppositieleider voor de partij Vooruit. Hij is actief betrokken bij verschillende kwesties die van invloed zijn op de gemeenschap, met name op het gebied van verkeersveiligheid en natuurbeheer. Verder heeft hij ook een heel frisse kijk op de toekomsr van Diksmuide en zijn deelgemeentes. Kurt Vanlerberghe staat bekend om zijn kritische benadering van de stadsplanning en verkeersmaatregelen, waarbij hij meerdere keren de gebrekkige veiligheid van bepaalde wegen en kruispunten aan de kaak stelde. Hij pleit voor betere overlegprocessen en veiligere infrastructuur om toekomstige ongelukken te voorkomen en zet zich in voor het behoud van natuurlijke gebieden in en rond Diksmuide in de daartoe door de wetgever voorziene zones.

Auteurs: Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be