Frank Verhé: Luminantie aan de kust van Middelkerke

‘Onstuimig Licht’ in Middelkerke is een eerbetoon aan Frank Verhé, wiens artistieke nalatenschap de kust op unieke wijze vastlegt. Deze tentoonstelling biedt een blik op zijn leven en werk en nodigt uit tot het herwaarderen van de natuurlijke schoonheid van de kust.

Een artistieke herleving in de ‘Oude Post’

1 april 2024, Middelkerke – Met de opening van ‘Onstuimig Licht’ op 30 maart in de ‘Oude Post’ is Middelkerke een culturele attractie rijker. Deze tentoonstelling, die bezoekers verwelkomt tot 29 september, schenkt een diepgaande blik op het oeuvre van Frank Verhé, wiens werken de Middelkerkse kustlijn in een nieuw licht stellen.

Van Brugge tot Middelkerke: Verhé’s reis

Geboren in Brugge in 1935 en later neergestreken in Middelkerke, liet Verhé een onuitwisbare indruk na met zijn levendige schilderijen en gouaches. Deze kunstwerken, die nu in de ‘Oude Post’ hangen, zijn een testament van zijn diepe verbinding met de kust en zijn vermogen om deze in alle kleuren en vormen vast te leggen.

De tentoonstelling die de kust kleurt

‘Onstuimig Licht’ biedt een unieke kans om Verhé’s interpretatie van de natuur en zijn omgeving te ervaren. Zijn schilderijen, een fusie van olieverf en gouache, brengen de kustlijn, zee en polders van Middelkerke tot leven met een intensiteit die zelden wordt gezien.

Een uitnodiging aan allen

De ‘Oude Post’ nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze visuele viering van Frank Verhé’s werk. Het is een gelegenheid om niet alleen kunst te bewonderen, maar ook om de band tussen natuur en creativiteit te herontdekken.

Auteurs tekst: Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be