Fotografisch fenomeen verrijkt Oostende

De Internationale Fotobiënnale in Oostende, met meer dan 15.000 bezoekers, biedt tot en met zondag 12 november de laatste kans voor een bezoek. De tentoonstelling, die zich uitstrekt van Fort Napoleon tot Mu.ZEE, toont werken van meer dan dertig fotografen. De buitenlocaties en galerijen zijn gratis, terwijl voor de binnenlocaties tickets vereist zijn.

Een schitterend succesverhaal

De Internationale Fotobiënnale in Oostende, een festijn van licht en lens, heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Met meer dan 15.000 bezoekers, heeft deze artistieke odyssee zich ontvouwd tot een waar succes. De biënnale, een labyrint van beeld en betekenis, vormt een pad van het historische Fort Napoleon tot de eerbiedwaardige muren van Mu.ZEE.

De laatste oproep tot ontdekking

Dit weekend, tot en met zondag 12 november, biedt de laatste kans om deel te nemen aan deze visuele reis. De biënnale heeft al een ongekend aantal kunstliefhebbers verwelkomd, die langs de diverse binnen- en buitenexposities wandelden. Onder het thema IN(VLOED) onthullen de werken een samenspel van fotografie en andere kunstvormen, elk met een unieke, hedendaagse toets.

Een lofzang van Burgemeester Bart Tommelein

Burgemeester Bart Tommelein spreekt met trots over het evenement. Hij benadrukt niet alleen het overweldigende bezoekersaantal, maar ook de positieve reacties die deze tweede editie heeft opgewekt. De biënnale, met haar gratis buitenlocaties, heeft Oostende opnieuw in de schijnwerpers als Cultuurstad gezet.

Een parade van fotografische meesters

Het parcours pronkt met werken van meer dan dertig gerenommeerde fotografen, waaronder namen als Joel-Peter Witkin, Julia Fullerton-Batten en Mous Lamrabat. Deze collectie is verspreid over verschillende locaties, van Fort Napoleon tot de Anglicaanse Kerk, en biedt een rijk palet aan visuele verhalen.

Een katalysator voor culturele verbinding

Sara Van Wesemael van OEVER gallery benadrukt de positieve impact van de biënnale. De tentoonstelling heeft een stroom van bezoekers naar de galerij gebracht en hoopt op een blijvende connectie met het publiek.

Praktische informatie voor de eindsprint

Voor hen die deze fotografische symfonie nog willen ervaren, zijn de tickets online of ter plaatse bij Fort Napoleon verkrijgbaar. Dit is een unieke kans om een duik te nemen in de diepe wateren van fotografische kunst.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be – foto’s Nick Decombel )